Winkel

Meer keuze in de elektrische scootershop

E-scooters zijn in opmars. Slechts enkele jaren geleden was de keuze in een elektrische scooters shop beperkt tot enkele standaard modellen waar een elektromotor in werd gemonteerd. Nu zijn er nieuwe merken, nieuwe modellen en klassiekers die in een nieuw jasje zijn gestopt. Wat maakt electric fantastic? Je leest het op deze pagina!

Wat vind je in de elektrische scootershop?

Wist je dat elektrische voertuigen al langer bestaan dan voertuigen op fossiele brandstoffen? In 1835 kwam een hoogleraar uit Groningen al met een voertuig op elektriciteit. In 1899 zou Camille Jenatzy uit België als eerste persoon ter wereld de 100 km/u barrière doorbreken met een elektrisch aangedreven raketauto. Je mag best met nostalgie naar de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw kijken met choppers en Vespa’s maar voertuigen op accu zijn eigenlijk nog veel ouder. Wat vind je vandaag de dag in de elektrische scootershop? Een beetje oud, een beetje nieuw en opvallende combinaties van bekende elementen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Retro scooters

Als je denkt aan retro scooters dan denk je aan een Vespa scooter, dat mag duidelijk zijn. Piaggio zou met de Vespa een nieuwe standaard neerzetten in gemotoriseerde tweewielers en de charme van deze Italiaanse scooters is tot op de dag van vandaag onovertroffen. Zo is er de Vespa Elettrica maar ook andere fabrikanten zoals BTC, Next en Nipponia maken e-scooters in de retro-stijl. Maar ditmaal met een elektromotor. Jammer van die leuke ratel van de motor maar wel lekker stil en eenvoudig op te laden. Dankzij die grote kappen is er ruimte voor een extra accu.

Cruisers

Met je achterwerk op het uiterste puntje van het lange zadel en handen omhoog om de handvatten van het brede stuur te pakken. Het ‘cruiser’ model was altijd al cool en blijft hot, ook in elektrische vorm. Zo tref je in de elektrische scootershop Ecruiser aan, een merk dat die klassieke stijl van design voorziet van elektromotoren. Maar die flinke motor met bewegende onderdelen is niet meer nodig, zo kunnen ze een open frame maken wat er heel bijzonder uitziet. Bekijk het zelf in de webshop.

E-step in de e- scootershop

Je treft meerdere soorten e-steps aan in de elektrische scootershop – escooterinfo.nl. Als eerste de bekende step zonder zadel. Je kunt zoals altijd gewoon steppen maar je zult waarschijnlijk liever geheel automatisch rijden dankzij de ingebouwde motor. Dit is het ideale vervoermiddel als je met de bus of trein reist. De juridische status is in Nederland een beetje schimmig maar het blijven fijne steps met accu. Daarnaast heb je e-steps met zadel die weer veel op Ecruisers lijken maar dan met een veel grotere treeplank. Met name de modellen met ultra-dikke banden zijn echt heel bijzonder om te zien én om op te rijden.

e-scootershop

Fatbike

Eigenlijk is dit een vreemde verschijning in de elektrische scootershop want het is een elektrische fiets die op een lichte scooter lijkt. Het voornaamste verschil met andere modellen is dat er trapondersteuning aanwezig is, je moet dus trappen om vooruit te komen. Dat je nauwelijks kracht hoeft te zetten met maximale ondersteuning is zeker een voordeel, je hoeft ook geen helm te dragen. Dit maakt de fatbike een interessant alternatief voor scooters, een rijbewijs is ook al niet nodig.

Puch en Tomos brommers

Goedkoop, licht en leuk, dat waren de Puch en Tomos brommers van vroeger. Merken als Goccia brengen deze modellen naar de 21ste eeuw met soortgelijke modelletjes die lekker goedkoop zijn gebleven. Het frame is licht zodat een lichte motor met bescheiden accu voldoende is, dit zie je direct aan de prijs. Als je een scooter niet ziet als statussymbool maar gewoon als praktisch vervoermiddel, dan moet je zeker eens naar deze modelletjes kijken.

Bezorgscooters in de elektrische scootershop

Met name voor de horeca zijn e-scooters ideaal gebleken. Er is geen CO2 uitstoot, de motor is fluisterstil dus zijn deze scooters uitermate geschikt om in drukke stadscentra te rijden. Bezorgscooters in de elektrische scootershop zijn op zich niet zoveel anders ten opzichte van andere modellen maar je kunt deze modellen voorzien van een grote koffer en je kunt de actieradius verhogen met dubbele accu. Ook zijn er opties voor leasen of stickers met je eigen logo.

elektrische scootershop

Racescooters

Als je de Sunra racescooter bekijkt dan valt je mond open van verbazing. Waar is de rest? Sunra is een merk dat benadrukt dat er geen verbrandingsmotor meer nodig is door de achterzijde helemaal doorzichtig te maken. Dit is een sterk staaltje design waarmee de voordelen van e-scooters benadrukt wordt. Het is bekend dat elektrisch aangedreven scooters veel sneller optrekken dan scooters op benzine. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel onderhoudsvriendelijk omdat er minder bewegende onderdelen zijn.

Stadsscooters

We hebben zojuist al even genoemd dat een bezorgscooter stil en schoon rijdt, dit geldt uiteraard ook voor andere e-scooters. Met de bekende stadsscooter mag je rijden in de stad, buiten de bebouwde kom en zelfs in stiltegebieden. De modellen zijn vlot en modern in trendy kleuren. In deze categorie zien we de Piaggio One terug, één van de weinige klassieke merken. Nieuwkomers als Lifan, NIU en Evo Maxx hebben trouwens ook leuke modellen in het assortiment, die moet je zeker even in de elektrische scootershop bekijken.

Koop nu, betaal later bij de in de elektrische scootershop

Bekijk in de elektrische scootershop alle modellen e-scooters die nu leverbaar zijn, er zit vast iets tussen wat bij jouw smaak en budget past. Vind je een mooie scooter maar wil je niet meteen duizenden euro’s betalen? Kijk dan in de webshop naar flexibele betaalopties zoals leasen of in 3 termijnen betalen. Zo kun je kiezen voor een scooter waar je echt plezier van hebt.

Resultaat 1–12 van de 251 resultaten wordt getoond