Vespa Sprint Notte

Vespa Sprint Notte mag ook overdag gezien worden

Vespa scooters staan bekend om de klassieke retro stijl met veel details van chroom. Met de Vespa Sprint Notte slaan ze een geheel andere weg in, waarbij ze de volledige scooter in mat zwart hebben uitgevoerd. “Notte” is het Italiaanse woord voor “nacht”, toch mag deze donkere verschijning ook in daglicht gezien worden. Voor zowel op het fietspad als op de snelweg kun je de Vespa Notte kopen in verschillende configuraties. Op deze pagina lees je meer over deze exclusieve én tijdelijk verkrijgbare scooters.

vespa-sprint-notte

Mooi als de nacht

Er is een Nederlandse uitdrukking “zo lelijk als de nacht”. We begrijpen niet helemaal wat hiermee bedoeld wordt, want we vinden de nacht juist vaak heel mooi en mysterieus. Gelukkig dacht de Italiaanse motorenfabriek Piaggio hier hetzelfde over en hebben ze de Vespa Notte uitgebracht. Dit is een premium scooter of motor die helemaal in het zwart is uitgevoerd. Dat is dus wel even anders dan chroom en blinkend staal zoals je dat van het bekende Italiaanse merk gewend bent! Hoe mooi de kleurrijke modellen ook zijn, het is heel bijzonder om de Sprint te zien maar dan in een pikzwarte uitvoering. Er is trouwens ook een GTS versie leverbaar met 300cc motor waar je mee op de snelweg kunt rijden, mits je in het bezit bent van een motorrijbewijs.

Scooter of motor?

Heb je een motorrijbewijs maar vind je de GTS uitvoering toch iets te duur? Je kunt ook een Vespa Notte goedkoop, of ten minste goedkoper aanschaffen in de Sprint uitvoering met een 125cc motorblok. Die rijdt een stuk sneller dan de bromfiets uitvoering met een maximum snelheid van pakweg 90 km/u, en is aanzienlijk goedkoper dan de zware GTS. Het model wijkt ook wat af, uiteraard kun je wel rekenen op de bekende kwaliteit met stalen overkapping en moderne techniek zoals die gepatenteerde wielophanging.

50cc en 150cc

De exclusieve zwarte versie van de Sprint is verkrijgbaar in een 50cc versie en 150cc uitvoering met zwaardere motor. Dat geeft direct aan hoe sterk deze scooters zijn. Met een budget retro scooter zou je niet snel op hoge snelheden willen rijden, daar zijn ze niet echt voor gemaakt. Maar iedere Vespa scooter is gebouwd voor hogere snelheden, wat je op een snorscooter of bromscooter ook zult merken. Kwaliteit gaat boven alles, dat geldt ook voor de zwarte editie.

Vespa Notte kopen

Houd er rekening mee dat het een tijdelijke uitvoering betreft, wacht daarom niet te lang met deze Vespa Sprint Notte kopen want op=op! Zo’n unieke kleurstelling zie je niet vaak, de kans is groot dat het echt een collectors’ item gaat worden. Vergeet niet dat er verschillende uitvoeringen zijn waarbij je op de maximale snelheid moet letten. Voor een 125cc model heb je bijvoorbeeld een motorrijbewijs nodig, voor de standaard modellen is een bromfietscertificaat al voldoende. Op de 25 km/u versie na zul je altijd een helm moeten dragen.

Vespa Notte leasen

Is de Vespa Sprint Notte goedkoop? Het merk maakt geen budget scooters, dat geldt ook voor deze speciale uitvoering. Wanneer de prijs iets hoger ligt dan je bereid bent uit te geven kan een Vespa Sprint Notte leasen de oplossing bieden. Je betaalt de scooter dan in termijnen af, voor een periode die je zelf bepaalt. Zo spreid je de kosten. Je hoeft er zelf niet veel moeite voor te doen, er vindt uiteraard een controle plaats door de leasemaatschappij maar verder gaat aanschaf heel eenvoudig. Je betaalt wel een rente, maar deze exclusieve uitvoering kan snel op zijn! Daarnaast zou het jammer zijn als je een goedkoper alternatief koopt waar je misschien toch niet helemaal tevreden mee bent.