goedkope scooter accu

Zorg ervoor dat je de juiste accu voor je scooter koopt en deze op tijd vervangt om problemen te voorkomen!

We weten dat onderhoud aan elk motorvoertuig belangrijk is. In dit artikel gaat het over de keuze die je maakt om een accu aan te schaffen voor je scooter. Alle componenten in een scooter werken samen om deze te laten functioneren. Als een onderdeel moeilijk loopt kan dit problemen, en dus ook gevaar op de weg, opleveren. Je accu is ontzettend belangrijk. Een dure accu is niet direct beter. Ook met een goedkope scooter accu kun je de weg op. Lees dus snel verder en weet welke accu jij nodig voor jouw scooter.

Waarom is de accu van je scooter belangrijk?

Een accu dient als een grote batterij en deze levert stroom aan een voertuig. Alle onderdelen van je scooter die stroom gebruiken worden hierdoor aangestuurd. Denk dus aan het licht dat je koplampen generen, maar ook de claxon waarmee je gevaar af kunt weren. Een scooter heeft ook een startmotor en ontsteking. Zonder accu gaat je scooter geen meter vooruit.

Welke soort accu is geschikt voor mijn scooter?

Er zijn verschillende soorten accu’s die je kunt gebruiken in je scooter. Je hebt standaard zuur accu’s. Deze accu’s worden uitsluitend in oudere modellen scooters gebruikt. Maar je hebt ook onderhoudsvrije vlies en gel accu’s. Deze accu’s zijn prettig voor de mensen die niet veel onderhoud willen hebben aan hun scooter. Alsnog moet je nog steeds kijken naar de stroomvoorziening als je deze accu vervangt. Om erachter te komen of een accu geschikt is voor jouw scooter, kun je een aantal zaken nagaan: de afmetingen van je accu, de capaciteit en de eventuele poolstand. Je kunt ook gaan kijken naar het gewicht, maar de afmetingen zijn in ieder geval het belangrijkst. Kom je er niet uit? Vraag het dan aan het bedrijf waarbij je de accu’s koopt, vaak kunnen zij met een kenteken al achterhalen wat voor soort accu geschikt is voor jouw scooter.

Verschillende soorten merken accu’s

Accu’s zijn er in verschillende soorten merken en in variërende prijzen. Het ene merk is niet per se beter dan het andere merk. Het verschilt per persoon waarom je voor een bepaald merk kiest. Een merk dat accu’s produceert is Exide. Een Exide accu is een onderhoudsvrije accu, net als de rest van hun accu’s. Dit houdt in dat de accu’s vooraf geladen zijn, waardoor direct weg kunt rijden na het monteren van de accu. Zo heb je geen problemen op een koude dag en kun je direct wegrijden.