Waar moet je op letten bij het kiezen van een scooterverzekering

Waar moet je op letten bij het kiezen van een scooterverzekering?

Wil jij een nieuwe scooter kopen of heb je al een scooter en is deze nog niet verzekerd? Dan wil je natuurlijk alles weten over het verzekeren van een scooter. Er zijn vele verschillende scooterverzekeringen die allemaal andere verzekeringsvoorwaarden hebben. Heb jij al een scooterverzekering uitgekozen, maar je weet niet of je de goede keuze hebt gemaakt? Je kunt  jouw scooterverzekering vergelijken met verschillende andere verzekeringen. Wil jij weten waar je op moet letten bij het kiezen van een scooterverzekering? Lees dan snel verder.

Hoogte van premie

Scooters zijn er in veel verschillende formaten, prijsklasse en bouwjaren. Deze variabelen zijn natuurlijk belangrijk als je kijkt naar de hoogte van de premie. De prijsklasse is hierbij de belangrijkste factor omdat een dure scooter vaak een hogere premie krijgt. Dit is natuurlijk niet alleen bij scooters, maar eigenlijk bij alle soorten producten die je wilt verzekeren. De hoogte van de premie is afhankelijk van hoelang je al scooter rijdt. Iemand die pas een maand zijn rijbewijs heeft, heeft minder ervaring met scooter rijden dan iemand die bijvoorbeeld al 40 jaar zijn scooter rijbewijs heeft. Als je al langer ervaring hebt, maak je vaak ook minder ongelukken tijdens het rijden. Rijd je al lang? Dan bouw je daarbij ook schadevrije jaren op, deze kunnen heel voordelig zijn bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Meer schadevrije jaren zorgt ervoor dat je ook korting op je premie krijgt.

Wat voor soort verzekering heb ik nodig?

Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten verzekeringen, ook per scooter is dit verschillend. Als je een brommer hebt heb je bijvoorbeeld een bromfietsverzekering nodig in plaats van een scooterverzekering. Verder heb je nog gradaties in de verzekering, want je zou je alleen WA kunnen verzekeren, dit betekent als iemand schade maakt aan jouw scooter wordt dit verzekerd. Deze WA-verzekering is dan ook verplicht. Maar als je een gloednieuwe scooter hebt, wil je deze hoogst waarschijnlijk goed verzekeren en dan kun je ook WA + diefstal, brand en aanrijding verzekeren. Deze verzekering is dan wel duurder dan alleen WA. Hier moet je even kijken naar de status van je scooter en hoe belangrijk jij het vindt dat deze op verschillende punten verzekerd is om de juiste verzekering te kiezen.

Wij hopen dat jij na het lezen van dit artikel de juiste keuze kan maken voor een goede verzekering. Wij raden je aan als je nog twijfelt om naar een verzekeringsadviseur te gaan om de beste keuze te maken.