Scooter vs. elektische fiets

By   december 14, 2016

De keuze om voor een scooter of een elektrische fiets te kiezen is er eentje die niet alleen wordt gemaakt op leeftijd of associatie. Op welk vlak verschillen deze twee vervoersmiddelen? En waar zou jij voor kiezen?

Weersomstandigheden

Wij Nederlanders zijn toch wel een echt fietsvolk. Het klimaat leent zich escooter-vs-fietsr natuurlijk erg goed voor. Heb je er wel eens bij stil gestaan waarom er in die warme landen zo weinig gefietst wordt? Dit komt omdat het lichaam bij hoge temperaturen geen zin heeft in die activiteit. In die landen is het landschap ook niet zo vlak als in ons land. Dus zie je in die exotische landen veel vaker de scooter als primair vervoersmiddel. In Nederland blijft de fiets populair. Door weer en wind wordt de fiets gepakt. Zelfs als het regent. We fietsen er niet minder om. Al moet gezegd worden dat je met een scooter toch echt een stuk sneller op je eindbestemming bent en met slecht weer is dat toch wel fijn.

Snelheid

Een scooter gaat sneller dan een electrische fiets. Je kunt een wedstrijdje doen, maar ook al is degene op de elektrische fiets een professionele wielrenner, degene op de scooter wint. Vind je het belangrijk om ergens snel te zijn? Gebruik je het vervoersmiddel voor je werk en breng je er veel tijd per dag op door, dan zul je met een scooter veel tijd winnen. Heb je juist geen haast en gebruik je het vervoersmiddel niet eens elke dag, dan zal een elektrische fiets juist uitkomst kunnen bieden. Je verplaatst je gemakkelijk met die electrische ondersteuning en je hebt veel tijd en mogelijkheden om om je heen te kijken.

Prijs

Een scooter of een elektrische fiets kun je voor ongeveer dezelfde startprijzen aanschaffen. Natuurlijk zijn hier verschillen in. Om prijzen te vergelijken kun je altijd een kijkje nemen op Beslist.
Een extra optie voor scooters is een scooter leasen. Wil je scooter gaan rijden en je hebt niet genoeg geld, dan kun je voor deze oplossing kiezen. De scooter wint het op dit vlak niet van de elektrische fiets want ook deze is te lezen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op: https://www.fietsenlease.nl.

Activiteit

Bij een scooter heb je niet de mogelijkheid zelf mee te trappen. Op een elektrische fiets kun je zelf trappen en er voor kiezen of je ondersteuning krijgt of niet. Zo ben je een stuk actiever op een elektrische fiets dan op een scooter. We weten dat voldoende lichaamsbeweging een positieve invloed heeft op onze gezondheid, dus een reden om voor een elektrische fiets te gaan kan hiermee te maken hebben. Ben je heel actief en vind je die ondersteuning onnodig dan kun je zelfs nog voor de reguliere fiets kiezen. In prijs een stuk voordeliger met bijvoorbeeld een kortingscode van Internet Bikes.

Brandstof en batterij

In een scooter zul je steeds benzine moeten gooien. Een elektrische fiets werkt door middel van een batterij die opgeladen dient te worden. Er is dus enige actie nodig om de scooter of elektrische fiets rijdende te houden. Al kun je een elektrische fiets ook nog gebruiken als de batterij leeg is: dan fiets je gewoon zonder ondersteuning en verschilt het in wezen niet van een gewone fiets.

Het is simpelweg niet te zeggen of de aanschaf van een scooter of juist de aanschaf van een elektrische fiets beter is. Het is een persoonlijke voorkeur die de doorslag zal geven. Bedenk dus goed wat voor jou belangrijk is!

One Comment on “Scooter vs. elektische fiets

  1. Kymco

    Duidelijke punten. Je moet inderdaad eerste zelf goed gaan bedenken waar je de scooter / fiets voor wilt gaan gebruiken. Zijn dit kleine of grotere afstanden? Wil je ergens snel zijn of vind je een beetje lichaamsbeweging belangrijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *