Kettingslot ART goedgekeurde zijn beter?

Wanneer er ooit een brommer van je is gestolen weet je hoe belangrijk een goed slot kan zijn. Een kettingslot is de beste manier om jouw trotse bezit veilig te stellen. Maar welk kettingslot is het beste, en waar moet je rekening mee houden voor je een slot gaat kopen?

Een goedgekeurd kettingslot is (meestal) beterkettingslot

Het is in Nederland niet verplicht voor een fabrikant van sloten om deze te laten testen op veiligheid. Maar als je kiest voor een diefstalverzekering is het mogelijk dat zij wél de verplichting stellen voor een gekeurd slot. In Nederland zorgt Stichting ART voor de keuring van sloten, let bij de aanschaf van jouw slot dus op de aanwezigheid van een ART keuring én het aantal sterren. Hoe hoger het aantal sterren, hoe beter het kettingslot.

Houdt dat in dat een slot zonder keuring niet goed is? Dat hoeft niet, het is alleen niet onafhankelijk getest. Naast de de kracht van de stalen schakels van een kettingslot moet je ook rekening houden met het slot zelf, en de techniek die wordt gebruikt. Als je met een paperclip een heel sterke ketting kunt openen is het uiteraard geen goed slot.

Kies de juiste lengte van het kettinggoedgekeurd kettingslot

Kettingsloten kun je kopen in verschillende lengtes. Als je de ketting alleen om het wiel legt heb je niet zo’n lang slot nodig. Als de opbergruimte van jouw brommer beperkt is kun je kiezen voor een korter kettingslot. Bij voorkeur maak je de brommer vast aan een lantaarnpaal of een fietsenrek. Jouw brommer vastzetten is altijd een betere keuze dan los laten staan. Kies indien mogelijk voor een langer kettingslot.

Waar je bij sommige scooter modellen ook rekening mee moet houden is de afstand tussen de velgen. Als de gaten aan de kleine kant zijn kan het lastig zijn om het kettingslot door het wiel te rijgen. Dan zou je voor een ketting met kleinere schakels kunnen kiezen. Zeker bij sloten die kleinere schakels hebben is de ART rating van belang. Dunne schakels kunnen ook heel sterk zijn, afhankelijk van het materiaal.

Kijk in de online winkel en zoek het beste kettingslot voor jouw scooter!