Electric scooters for rent in the parking lot in sunny weather

Ga jij dit jaar voor een elektrische scooter?

Traditionele scooters met klapperende motors zijn verleden tijd: de rustig soezende elektrische variant is in opkomst. En dat is helemaal niet zo gek: een e-scooter is stiller, schoner én zuiniger. Maar dat zijn niet de enige voordelen van elektrisch rijden. We zetten vier redenen om voor een elektrische scooter te kiezen op een rij – en vertellen je hoe je een passende scooterverzekering vindt.

De juiste verzekering

Een veilige rit begint met een ruim dekkende scooter- of bromfietsverzekering. Zorg dat je een dekking hebt die bij de waarde van je voertuig en accessoires past, zodat je onderweg goed verzekerd bent.

 

Bromfiets- of scooterverzekering?

Een elektrische scooter verzeker je gewoon met een scooterverzekering. Je kunt kiezen uit drie dekkingen:
1. WA vergoedt de schade die je aan anderen en andermans spullen toebrengt.
2. WA+ is wat uitgebreider. Deze dekt bijvoorbeeld ook sommige soorten schade aan je eigen scooter die zijn veroorzaakt door brand, storm en diefstal. Bij schade of diefstal zijn je helm en accessoires meeverzekerd tot een bepaald bedrag.
3. Met All Risk zit je helemaal goed: deze dekt vrijwel alles, zelfs diefstal van je scooter.

Wil je je brommer, snorfiets of high speed e-bike verzekeren? Dan heb je een bromfietsverzekering nodig.

Reden 1: E-scooters zijn duurzaam

Duurzame e-scooters zoals de AGM Eco, de BTC E-cruise en de Kymco E-vitality zijn nu razend populair. Elektrische scooters rijden op stroom en stoten daardoor geen CO2 of giftige uitlaatgassen uit. En dat is fijn. Niet alleen voor het milieu maar ook voor jou, omdat er daardoor minder fijnstof in de lucht blijft hangen.

Omdat een e-scooter milieuvriendelijk is, mag je hier overal mee rijden. Vervuilende scooters daarentegen, zijn steeds minder welkom, vooral in de (binnen)stad en beschermde natuur- en stiltegebieden.

Reden 2: Lage onderhoudskosten

Traditionele scooters zijn niet alleen milieuvervuilers: je moet ze ook geregeld onderhouden – en dat kost geld. Vooral als je een oudere scooter hebt, kun je het nogal gaan voelen in je portemonnee. Met elektrische scooters is het een ander verhaal. Deze zijn laag in onderhoud, waardoor je je zuurverdiende centen bespaart en kunt uitgeven aan iets veel leukers.

Reden 3: Geen brandstofkosten

Over besparen gesproken: omdat je nooit meer hoeft te tanken, ben je ook niks kwijt aan brandstof. Het maakt niet uit hoeveel kilometers je maakt: het kost je nooit extra geld. Want je e-scooter laad je gewoon thuis op met een stekker. Omdat je alleen rekening hoeft te houden met je maandelijkse verzekeringspremie, weet je bovendien elke maand precies hoeveel je opzij moet zetten voor je scooter.

Reden 4: Altijd betrouwbaar

Vooral in de winter is het vaak maar de vraag of je (benzine)scooter wel start. Met een e-scooter heb je dit probleem nooit. Ook bij extreem weer kun je er altijd op rekenen dat je gewoon de weg op kunt.