SYM Mio

Goedkoop een SYM Mio kopen of leasen

De naam Sanyang Motor Company zegt je waarschijnlijk niet zoveel, de afkorting SYM is al een stuk bekender. Dit merk bestaat reeds tientallen jaren en heeft als scooter fabrikant een goede reputatie opgebouwd. Het betreft niet zomaar een stickertje op een naamloze scooter, dit merk ontwerpt en bouwt hun eigen scooters van hoge kwaliteit met toch een vriendelijk prijskaartje. Met een breed assortiment aan modellen is er een overvloed aan keuzemogelijkheden, de SYM Mio is daarin een zeer populair model gebleken. Waarom dit een populair model is kun je op deze pagina lezen, ook vertellen we hoe je via scootersite.nl goedkoop een SYM Mio kunt kopen of leasen.

sym-mio-kopen-of-leasen

Het is druk bij Sanyang Motors

Laten we even de huidige lijn scooters op een rijtje zetten:

  • Jet14
  • Orbit
  • Fiddle
  • Crox50
  • Allo
  • Symphony
  • X-Pro

En uiteraard ook de SYM Mio. Het betreft zeker niet alleen cosmetische verschillen, zo heeft de Symphony grotere banden dan bijvoorbeeld de Fiddle, en de X-Pro is speciaal ontwikkeld als bezorgscooter. De Mio valt onder de categorie “retro scooter”, net als de Fiddle en Allo. In algemene termen kun je stellen dat de Allo wat meer lijkt op het klassieke design, de Fiddle is net als de scooter op deze pagina iets moderner van uitstraling. Bekijk op scootersite.nl zelf de overeenkomsten en verschillen.

Italiaanse allure voor een goedkope prijs

De SYM Mio is goedkoop in vergelijking met de Vespa scooters waar het model ongetwijfeld op gebaseerd is. De prijs ligt wel iets hoger dan bijvoorbeeld de IVA of BTC. Daarmee is het meer een middenklasse scooter die mooi tussen beide uitersten valt. Het is een degelijke snor- of bromscooter met een luxueuze uitstraling die toch betaalbaar is.

Het verbruik van de moderne Euro4 motor ligt op gemiddeld 1/40 wat heel netjes is. Het is een 4-takt motor waardoor olie bijvullen niet meer nodig is. De kleine wielmaat zorgt dat het een fijne stadsscooter is die uitstekend presteert in het drukke stadsverkeer. Toch zul je ook bij langere ritten buiten de bebouwde kom merken dat het een heel comfortabele scooter is. Met een ruime tankinhoud van 5 liter kun je een paar honderd kilometer afleggen zonder bij te tanken.

De vering is uitstekend, de riemschijf in het voorwiel zorgt voor een goede remdruk waarmee het naast comfort ook extra veiligheid biedt. Onder het zadel kun je met gemak een slot of een helm opbergen, wat ook erg praktisch is. Bekijk ook zeker de extra opties in de webshop, zo kun je een maatwerk scooter samenstellen voor optimaal rijgenot.

SYM Mio kopen

Met een vanafprijs die nét iets onder de twee mille uitkomt kunnen we dit type in de categorie middenklasse indelen. Niet budget goedkoop, niet exclusief duur maar goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. Je kunt het basismodel voorzien van extra opties zoals valbeugels, een windscherm of speciale verlichting. Opvoeren is ook een optie voor de snelheidsduivels.

SYM Mio leasen

Als je nét wat meer wilt dan een heel goedkope budget retro scooter, maar even krap bij kas zit, dan kan een SYM Mio leasen voor jou de uitkomst zijn. Je betaalt dan de scooter in termijnen van 12 tot 72 maanden af. Voor bedrijven is leasen heel normaal, het is ook mogelijk voor consumenten. Als extra voordeel hoef je de scooter na het leasecontract niet in te leveren, het is kopen op afbetaling. Een contract afsluiten duurt niet veel langer dan direct betalen, kijk op scootersite.nl voor alle details.

Wanneer je een mooie retro scooter wilt aanschaffen die een hoge kwaliteit levert maar niet een rib uit je lijf kost, dan is de SYM Mio een heel interessant alternatief voor een Italiaanse Vespa scooter.