Scootmobiel kopen in Gouda

Een auto rijden is niet altijd even handig of verantwoord. Een fiets of scooter is ook zeker niet voor iedereen een veilige of comfortabele optie. Precies tussen deze twee uitersten in liggen de scootmobielen. Op drie of vier wielen, een scootmobiel kopen in Gouda zorgt dat je voortaan overal vlot op je bestemming zult komen in de omgeving. Hoewel ze onder de categorie ‘gehandicaptenvoertuigen’ vallen, is het niet verplicht om gehandicapt te zijn, iedereen van 16 jaar of ouder mag erop rijden. Je hebt er niet eens een rijbewijs voor nodig. Op deze pagina leggen we uit hoe je in Gouda een scootmobiel kunt kopen.

scootmobiel gouda kopen

Op internet is de keuze veel groter

Heb je al rondgekeken in de stad om een scootmobiel te kopen in Gouda? Na een lange dag keer je onverrichter zake weer naar huis. Er zijn enkele winkels, met een beperkt aantal keuzes en tegenstrijdige verkoopverhalen. Wie moet je geloven? Vertrouw vooral op jezelf, en begin jouw zoektocht op internet. Hier kun je voedingsmiddelen, kleding en zelfs huizen vinden, dan mag een scootmobiel kopen ook geen probleem zijn. Vergelijk de verschillende merken en ontdek hoeveel opties er zijn om precies het type te vinden dat past bij jouw behoefte. Een drie- of vierwieler, scherp geprijsd met een betaalmethode die past bij jouw budget.

 

Betaalopties voor scootmobielen

Laten we beginnen met de vaak lagere prijzen op het internet. Door een merk te kiezen met een goede prijs/kwaliteitsverhouding kun je vaak al honderden euro’s besparen. Afrekenen gaat snel en veilig met iDeal, gewoon via je eigen bank. Ga je toch liever naar de winkel? Ook dat is mogelijk met een combinatie van webshop en winkel. Je kunt in dat geval het bedrag pinnen. Houd er rekening mee dat deze scootmobielen onder de gehandicaptenvoertuigen vallen, dit betekent dat je wellicht in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de gemeente. Je kunt dan een WMO traject aanvragen, via een PGB mag je vervolgens helemaal zelf jouw vervoermiddel samenstellen. Ook uit eigen zak kun je ver komen door slimme afwegingen te maken. Ga je voor een merk dat je kent van vroeger, of voor een nieuwe speler op de markt die toch een goede staat van dienst heeft? Let op met ‘te goed om waar te zijn’ aanbiedingen, want dan loop je het risico op een miskoop. Betaal dan liever in termijnen, met een looptijd van één of enkele jaren. Kun je het nu nog niet geheel financieren maar over enkele maanden wel? Dan is er ook een optie voor betalen in drie termijnen. Dan zit je niet vast aan een langdurig contract, maar heb je misschien nét die ruimte om nu te bestellen zonder eerst te moeten sparen. Je kunt eventuele opties zoals een verhoogde / verlaagde stoel of alarmsysteem mee financieren.

Waar mag je rijden?

Met een scootmobiel mag je bijna overal rijden, er zijn wel enkele regels waar je rekening mee moet houden. Zo mag je op de stoep en in de winkel maximaal 6 km/u rijden, je kunt dit met een schakelaar instellen. Op de weg kun je tot wel 25 km/u rijden. Dan ben je wel verplicht om in Gouda een scootmobiel met verlichting te kopen. Dat zit gelukkig standaard op de meeste modellen. Bekijk rustig alle opties en neem contact op met de winkel als je nog vragen mocht hebben.