Scootershop

Hoe kun je een goede scootershop kiezen?

Dus, je wilt een scooter kopen en weet niet waar je moet beginnen. Zoek je op de laagste prijs online, wil je een scooterwinkel in de buurt of heb je speciale wensen? Op Scootersite.nl geven we een overzicht van de zaken waar je op moet letten en wat voor jou van belang is.

Online, in de buurt of beide?

Het lijkt eenvoudig om naar een lokale scooterwinkel te gaan en daar jouw nieuwe snorfiets of bromfiets aan te schaffen. Dan ontdek je dat de keuze beperkt is, en dat de verkoper eigenlijk ook niet zoveel te vertellen heeft. Een online scootershop is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar, met alle technische informatie zonder je in een specifieke richting te sturen. Het is natuurlijk wel handig als je contact kunt opnemen met de helpdesk via mail of telefonisch. Er zijn webshops die ook filialen hebben door het land, of reparatie centra voor onderhoud. Zo heb je het beste van twee werelden.

Direct bij de importeur een scooter kopen?

Je zou misschien denken dat direct kopen bij importeurs goedkoper uitvalt dan bij een scooterwinkel. Toch is dat lang niet altijd het geval. Algemene shops bieden vaak concurrerende prijzen en hebben regelmatig promoties of specifieke modellen. Een groot pluspunt voor een scootershop met meerdere merken en modellen is het vergelijken van opties. Waarom is merk A interessanter dan B, wat zijn de verschillen of juist de overeenkomsten? Een merk shop biedt alleen diversiteit in modellen, maar niet in merken. Als je honderd procent zeker weet welk merk je gaat kopen maakt het niet zoveel uit, toch kan het geen kwaad om wat verder te kijken en andere producten te bekijken.

Op zoek naar een custom scooter?

Bij Scootersite.nl lijkt lopende band werk minder in trek te zijn, steeds meer scooterliefhebbers kiezen voor een custom model. Je kunt met andere verlichting, beugels, een fris kleurtje of white wall banden alle kanten op. Zo sluit jouw scooter perfect aan op jouw karakter, het is ook heel handig bij het terugvinden van jouw custom exemplaar in een rij scooters, na het winkelen of uitgaan. Onder custom opties vallen ook zaken als een alarmsysteem of winterbanden. Het is praktisch wanneer je niet steeds zelf een accessoire hoeft te monteren, custom edities vallen vaak ook goedkoper uit dan steeds een extra onderdeel te bestellen.

Escooters die geheel elektrisch zijn

Elektrische scooters welke ook wel escooters genoemd worden zijn geheel elektrisch. Ze rijden dus niet op benzine maar op elektriciteit. Er zit namelijk een accu in en die laad je op. Stroom is een veel goedkopere brandstof en daarmee kun je dus een hoop geld besparen. Ook de onderhoudskosten zijn bij escooters stukken lager. Zeker de moeite waard om je eens in te verdiepen. kijk hier voor de e-scootershop

Wil je iets meer … of iets sneller?

Niet iedere scooterwinkel biedt de optie om de brommer op te voeren, toch mag het wel in Nederland. Je mag alleen niet op de openbare weg rijden met een opgevoerde scooter, al zijn er wel verschillen tussen opvoeren en OPVOEREN. Zo kun je de motor iets sneller laten lopen, tot negen km/u boven het standaard maximum. Zo ben je net iets vlotter op de weg, met een zeer klein risico op een boete vanwege de foutcorrectie bij een meting. Als je echt hoge snelheden wilt behalen is dat mogelijk, met of zonder schakelaar. Nu loop je meer kans op een boete of een WOK status, maar vergeet niet dat je op eigen terrein helemaal legaal met een opgevoerde brommer mag rijden.

online-scootershop-scooterwinkel-nederland

Een scootershop die je begrijpt

Er zijn een aantal objectieve zaken te noemen, toch is er niet zoiets als “de beste scooterwinkel”. Er zijn goede opties, minder goede maar vooral verschillende zaken met eigen kenmerken. Bij Scootersite.nl adviseren we voor een ruime keuze aan merken en modellen te kiezen, met gunstige prijzen en de optie voor service en ondersteuning. Communicatie kan ook van belang zijn. Sommige klanten zoeken alles zelf uit, er zijn ook kopers die graag wat meer informatie ontvangen en ondersteuning verlangen. Neem in dat geval voor aankoop even contact op met de winkel, direct op locatie of via de digitale weg.

Volg Fast Furious scooters op pinterest