op-de-scooter-naar-het-werk

De scooter naar het werk pakken: dit is waarom

Een auto bij de hand hebben is handig, maar kan je soms ook flink in de kosten jagen. Ook heb je vaak parkeerproblemen, doordat er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn rondom het kantoor. Je moet daarom op zoek gaan naar een alternatief om naar het werk te gaan. Zo kun je gaan voor het openbaar vervoer of de fiets, wat het leven ook een stuk eenvoudiger maakt. Maar wat dacht je van een scooter? Dit vervoersmiddel kan voor veel verschillende doeleinden ingezet worden, waardoor het goed is om ook naar de voordelen van de scooter te kijken ten opzichte van het pakken van de auto. Onderstaande informatie toont jou daarom waarom je de scooter naar het werk zou moeten pakken.

pak-de-scooter-naar-het-werk-voorkom-auto-file

Altijd meer mogelijkheden dan een auto

Als je om je heen kijkt, zie je dat vrijwel iedereen de auto pakt. Je zit droog, het gaat snel en je bent van alle gemakken voorzien. Tenminste, als je langere afstanden maakt. Bij kortere afstanden is het vaak niet voordelig om de auto te pakken en je kunt er ook veel problemen mee krijgen. Denk hierbij aan een tekort aan parkeerplekken, de files die je tegenkomt en alle andere ongemakken die een auto met zich meebrengt. Een andere optie is de scooter. Er zitten veel verschillende voordelen aan het pakken van de scooter, zeker wanneer jouw werk dichtbij is. Het is daarom verstandig om ook eens te bekijken wat dit vervoersmiddel jou te bieden heeft, zodat je dit ook kunt overwegen wanneer je uit gaat kijken naar een nieuw vervoersmiddel om naar het werk te gaan.

 

De drukste wegen kunnen omzeilen

Het grootste voordeel van het nemen van een scooter naar het werk is dat je niet in de file komt te staan. Met de auto kom je overal wel in de file te staan. Of je nu op de snelweg bent of op een rondweg in de binnenstad, je kunt al snel veel tijd verliezen doordat het vast staat. Als je met de scooter naar het werk gaat, dan kun je veel drukke wegen omzeilen, waardoor je jezelf tijd bespaart. Je kunt er hierdoor zelfs voor zorgen dat je later uit bed hoeft, doordat je deze tijd niet meer nodig hebt om op het werk te komen door de drukte. Als jouw werk dichtbij is, is de scooter daarom een betere oplossing. Je kunt overal langs rijden, wat het altijd eenvoudig maakt. Ook kom je minder geïrriteerd op het werk aan, doordat je fluitend door de straten crosst.

 

Met meer energie aankomen op het werk

Ook krijg je er meer energie van. De vrijheid die je kunt ervaren met een scooter zorgt er namelijk niet voor dat je lui bent, maar juist dat jouw energie herladen wordt. De frisse lucht die je in jouw gezicht krijgt, zorgt ervoor dat je wakker op het werk aankomt. Dit gebeurt niet als je met de auto naar het werk gaat. In de auto zit je namelijk altijd lekker warm, geen wind op je gezicht en vaak duurt een rit zo lang dat je er alleen maar slaperiger van wordt. Met de auto gaan, maakt het daarom lastig om direct aan het werk te gaan. Je zult opnieuw op moeten starten bij aankomst, waardoor er al een aantal minuten aan je voorbijgaan en de taken achter komen te liggen. Met de scooter zorg je er dus voor dat je alert aankomt en gelijk aan jouw dagelijkse werkzaamheden kunt beginnen. Je gaat merken dat er meer tijd overblijft gedurende de dag en dat je jezelf aan het einde van een lange werkdag ook veel beter voelt.

 

Geen problemen meer met parkeren dankzij een scooter

Met de scooter naar het werk gaan, zorgt er ook voor dat je eenvoudiger kunt parkeren. Vaak zijn er maar een beperkt aantal plaatsen rondom het kantoor beschikbaar, waardoor je vaak misgrijpt als je niet op tijd aankomt. Zeker wanneer je in de file hebt gestaan kan het zijn dat je jouw auto nog maar lastig kwijt komt. Ook kan het zijn dat je de auto fout parkeert, waardoor je er aan het einde van jouw werkdag achter komt dat er een boete is uitgedeeld. Als je met de scooter naar het werk gaat, hoef je hier allemaal geen rekening mee te houden. Je kunt de scooter vaak voor de deur plaatsen, waardoor je minder ver hoeft te lopen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over fout parkeren en parkeergeld. In de meeste gevallen is het parkeren van jouw scooter namelijk geheel gratis, waardoor je jezelf nog extra kosten bespaart.

auto-file-snelweg

Kosten besparen door middel van jouw scooter

Je kunt jezelf nog meer kosten besparen als je met de scooter naar het werk gaat. Het is algemeen bekend dat een scooter bij de aanschaf veel minder geld kost. Je hoeft minder te investeren om een vervoersmiddel te hebben, waardoor het voor veel meer mensen een betere uitkomst biedt. Echter bespaar je jezelf ook geld met betrekking tot de benzine die je nodig hebt. De motor is vele malen zuiniger, waardoor je ook minder vaak hoeft te tanken. In plaats van minimaal 50 euro per week kwijt te zijn aan de auto, kun je met een klein bedrag de gehele week richting het werk gaan. Ook zijn de verzekeringen goedkoper en heb je als bijkomend voordeel dat je als scooterrijder geen wegenbelasting hoeft te betalen.

 

Geen zweterig gevoel meer na jouw rit

Ga je vaak op de fiets? Dan zul je het bezweette gevoel herkennen. Je bent immers vaak hard tegen de wind in aan het trappen en ook probeer je er altijd goed vaart in te houden. De zweetplekken worden hierdoor goed zichtbaar en je gaat minder fris ruiken. Een scooter brengt ook hier verandering in. Het maakt niet uit wat de weersomstandigheden zijn. Doordat je rustig op jouw scooter kunt zitten en de wind continu in je gezicht waait, heb je nooit meer het probleem dat je gaat zweten. Je bent te allen tijde fris en kunt ervoor zorgen dat je dit ook blijft. Je gaat merken dat dit ook voldoende zelfvertrouwen geeft op de werkvloer. Die zweetvlekken zijn immers verleden tijd en je kunt weer stralen in jouw kleding.

 

Beter wendbaar en minder gevaren

Uiteraard is ook het eenvoudig besturen een van de redenen om een scooter te nemen naar het werk. Zelfs als je nog nooit gereden hebt, is het eenvoudig aan te leren. Het lichte gewicht van de scooter maakt het namelijk makkelijk om het voertuig te kunnen besturen, waardoor je ook een stuk veiliger bent op de werk. Een auto is in dat opzicht minder wendbaar, waardoor je soms gevaarlijke situaties kunt creëren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers. Om deze gevaren weg te nemen kun je dus een scooter nemen. Dit houdt echter niet in dat je hiermee roekeloos kunt gaan rijden. Je moet te allen tijde opletten op het verkeer, zodat je niet onnodig gevaren teweeg gaat brengen. Er komen immers steeds meer bestuurders op de weg, waardoor je toch op moet letten wat iedereen doet om veilig te blijven.

 

Eenvoudig te besturen voor iedereen

Ook is het besturen van een scooter eenvoudig, doordat er niet te veel poespas bij komt kijken. In de meeste gevallen hoef je namelijk alleen gas te geven en weg te rijden. In sommige gevallen komen er nog versnellingen bij kijken. Het is afhankelijk van het model dat jij kiest, wat de mogelijkheden zijn en welke moeilijkheidsgradaties erbij komen kijken. Als je geen ervaring hebt met het rijden van een scooter kun je dus eenvoudig instappen bij een van de simpele modellen. Deze kosten over het algemeen ook minder in de aanschaf. Liever leasen? Ook dat is mogelijk bij een scooter. Afhankelijk van het model en de motor die erin ligt, heb je voor een klein bedrag per maand een scooter tot jouw beschikking. Zo kun je gelijk kijken of het wat voor je is en of je wilt gaan investeren in een scooter.

 

Vanaf het begin genieten van jouw aankoop

Zoals je kunt zien zijn er veel verschillende voordelen aan het hebben van een scooter om naar het werk te komen. Je geniet van alle vrijheid, wat jou extra gemakken op kan leveren. Ook is een scooter sneller gepakt dan een auto en bespaar je jezelf vaak een hoop tijd onderweg. Wanneer je een scooter aanschaft, is het vanaf het eerste moment genieten geblazen. Er zijn zoveel verschillende modellen te vinden, dat er altijd een tussen zit die bij jouw situatie past. Zo kun je altijd een goede afweging blijven maken en aan de hand van de specificaties bekijken voor welk model jij gaat. Maak het jezelf daarom direct gemakkelijk en geniet van alle voordelen die een scooter met zich mee kan brengen.