Wat is de beste escooter voor 2019-2020?

Het is altijd lastig om ergens “de beste” in te benoemen. We kunnen zeggen dat Coca Cola de lekkerste cola is, maar als jij Pepsi lekkerder vindt hebben wij het blijkbaar mis. Meningen verschillen, en dat is maar goed ook. Want anders zou de wereld er behoorlijk saai uitzien. Dat geldt ook voor de beste escooter voor 2019-2020. Wat zijn de kenmerken die voor jou van belang zijn? We zullen onze winnaar noemen, met daarnaast enkele hele goede kandidaten.

Waar moet de beste escooter aan voldoen?

Bij de keuze van de beste beste escooter voor 2019-2020 kijken we naar verschillende zaken om te bepalen welk merk en type bovenaan scoort in de meeste categorieën. Daarbij vinden we deze zaken belangrijk:

    • Design
    • Veiligheid
    • Actieradius
    • Opladen
    • Prijs

Laten we eens kijken welke elektrische scooters winnen op deze punten.

beste-ektrische-scooter-2019-2020

Design

Smaken verschillen, toch kunnen we er niet omheen dat de Vespa Elettrica er gewoon prachtig uitziet. Vespa is de ‘originele’ scooter die als voorbeeld dient voor bijna alle andere scooters op de markt. Ook met de Elettrica hebben ze zichzelf weer overtroffen. Ze zijn niet vanaf nul begonnen, met de Primavera als voorbeeld hebben ze een moderne elektrische scooter ontworpen die weer op onovertroffen wijze is afgewerkt.

Veiligheid

De Europese veiligheidsnormen zijn streng, en in Nederland moeten scooters aan nog wat extra voorwaarden voldoen. Daarmee mogen we gerust stellen dat alle escooters die we hebben gezien gewoon veilig zijn. Ook hier lijkt de Vespa Elettrica weer een kleine voorsprong te hebben vanwege de hoeveelheid staal, waar de concurrentie vooral kunststof gebruikt. Omdat alle modellen relatief nieuw zijn kunnen we de veiligheid op termijn niet voldoende bepalen.

Actieradius

Hier wordt de strijd interessant. Want zelfs de beste escooter kan in actieradius eigenlijk niet op tegen de scooters met verbrandingsmotor. Op de standaard accu scoort de Elettrica met zo’n 100 kilometer weer erg goed in vergelijking met de concurrentie, maar de Ecooter E2 en de Lifan E3 zijn uitbreidbaar waarmee ze nog veel langer kunnen rijden op één lading. De Lifan E3 rijdt met 200 kilometer op de grootste accucapaciteit de dubbele afstand van een Vespa scooter.

Opladen

Je hoeft niet meer te tanken, dat is al een groot voordeel. Maar je zult nog steeds moeten opladen, zelfs met een bereik van 200 kilometer. In dit geval geven we de voorkeur aan een scooter met verwisselbare accu, die kun je namelijk ook in huis aan de lader leggen. Je zou zelfs extra accu’s kunnen kopen om nog verder te rijden, of om tussentijds op te laden. Zowel de Vespa als de Gomax hebben een interne accu die niet uitneembaar is. De Lifan heeft een dubbele accu die eenvoudig uit de scooter getild kan worden.

Prijs

Hier kun je kijken naar de prijs of naar de prijs/kwaliteitsverhouding. De IVA E-GO S3 en S4 zijn heel betaalbaar en bieden toch een goede kwaliteit. De Ecooter E1 en de Lifan E3 komen daarna, de Gomax Dragon-E volgt met als hekkensluiter de Vespa Elettrica. Je kunt natuurlijk stellen dat de Vespa meer kwaliteit biedt, maar het is een feit dat je voor iedere optie ook flink moet betalen.

Wat is de beste escooter voor 2019-2020?

Je ziet dat er geen overduidelijke winnaar is voor alle categorieën. Als we puur naar de beste escooter kijken moeten we toch kiezen voor de Vespa Elettrica, die naast een uitstekende elektrische scooter ook op alle andere fronten een meesterwerkje is. Wat betreft prijs/kwaliteitsverhouding moeten we ook zeker de IVA scooters, Lifan E3 en de Ecooter E1 noemen die heel veelzijdig zijn voor een schappelijke prijs. Gelukkig mogen we wel de conclusie trekken dat er geen verliezers zijn, ieder merk en type zal een andere doelgroep aanspreken.