Scooter kopen

Je hebt je scooterrijbewijs gehaald of een autorijbewijs in bezit en wilt graag een nieuwe scooter kopen. Er zijn vele modellen en soorten scooters beschikbaar dus het kan een lastige keuze worden om de juiste adres geschikte (goedkope) scooter te vinden.

Soorten scootersscooter-kopen

De allereerste keuze die je moet maken is wat voor soort scooter je graag wilt aanschaffen. Wil je bijvoorbeeld zonder helm rijden, dan is de snorscooter voor de hand liggend. Deze heeft wel een maximum snelheid van 25 km per uur. Voor de bromscooter geldt een helmplicht, maar deze mag 45 km per uur wel garanderen. Een ander verschil is dat snorscooters op verplichte fietspaden mogen, maar bromscooters op de weg moeten rijden.

je budget voor je nieuwe scooter

Wanneer je een scooter wilt kopen zul je een zeer klein budget samen moesten stellen. Zo kun je 2e hands scooters kopen voor onder 500 euro als je goed zoekt, maar je kunt ook scooters voor 2500 euro kopen. Je maximale budget is belangrijk aangezien dit voor een groot deel zal uitmaken wat je wel en niet kunt kopen.

Tweedehands scooter vs nieuw scooter kopen?

Bij het kopen van een scooter kun je dus voor een 2e hands of een nieuwe scooter gaan. Als je voor een 2e hands scooter kopen gaat moet je wel van tevoren een proefrit maken om er zeker van te zijn dat de nieuwe scooter naar behoren werkt.

2de-hands-scooter-kopen

Bovendien is het handig om te vragen naar de onderhoudsbeurten. Zo verm

ijd je dat je een mooie scooter koopt die net een grote onderhoudsbeurt nodig heeft. Goe

dkope scooters koop je op bijvoorbeeld op Marktplaats of andere van dit soort websites, je kunt 2e hands scooters dus gemakkelijk online kopen. Het kopen van een bijna nieuwe scooter kopen heeft als voordeel dat er geen schade is gemaakt. Bovendien heb je garantie en omdat alles nieuw is heb je normaal gesproken minder onderhoud aan je scooter nodig.

2 of 4-takt scooter

2-takt-of-4-takt-scooter

De volgende stap is om te bepalen of je een 2 of 4 –takt scooter wilt aanschaffen. Het grootste verschil is dat de 2-takt meer onderhoud met zich mee brengt aangezien het een apart oliereservoir heeft. Bovendien is een 2-takt scooter minder zuinig op brandstof en zal het hierdoor aan de benzinepomp in de buurt zit lange termijn duurder worden. Als je graag sleutelt aan je scooter en het wilt opvoeren zodat hij sneller kan dan is een een 2-takt wel de beste keuze. Het is voor 4-takt modellen mogelijk om 1 op 40 te rijden.

Model/type

Wanneer dit duidelijk is kun je aan het model gaan denken. Een belangrijk onderdeel aangezien deze stap zal uitmaken welke scooter je kiest en dus welke uitstraling je hebt. Je kunt kiezen uit een sportief model of juist een retro model. Maar je kunt ook voor een middenweg kiezen. Online natuurlijk kun je gemakkelijk scooters kopen.

Verschillende scooter merken

Wanneer het model scooter bekend is kun je gaan kijken naar verschillende merken. Hierbij heb je de keuze tussen bekende merken als Vespa, Yahama, Kymco, Peugeot en Sym. Een scootermerk dat vaak gekozen wordt is Vespa. Wanneer je een kleiner budget hebt kun je er ook voor kiezen om scootermerken een Chinees merk aan te schaffen. Deze zijn veelal goedkoper, maar gaan sneller kapot en hebben dus sneller onderho nodig. Een scootermerk dat vaak gekozen wordt is Vespa.

Welke scooter moet ik kopen?

 

Elektrische scooters vs. benzine scooters

Bij het kiezen van een nieuwe scooter kopen zijn er twee belangrijke opties: elektrische scooters en benzine scooters. Elektrische scooters worden aangedreven door een elektromotor, terwijl nieuwe scooters een verbrandingsmotor hebben. Elektrische scooters zijn over het algemeen stiller, zuiniger en milieuvriendelijker dan nieuwe scooters. Daarnaast hebben ze minder nodig. nieuwe scooters daarentegen zijn vaak goedkoper in aanschaf en hebben een groter bereik.

A-merken vs. Chinese scooters

Als je een scooter gaat kopen, wil je natuurlijk een betrouwbare en kwalitatieve scooter kopen. A-merken zoals Piaggio, SYM, Kymco en Aprilia staan bekend om hun hoge kwaliteit, goede prestaties en betrouwbaarheid. Chinese scooters zijn vaak goedkoper, maar kunnen minder betrouwbaar en kwalitatief brommer zijn. Het is belangrijk om een afweging te maken tussen prijs en kwaliteit.

Welke merken zijn A-merken?

A-merken zijn gerenommeerde fabrikanten van scooters met een goede reputatie op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties. Enkele voorbeelden van A-merken zijn:

 • Piaggio: Dit Italiaanse merk staat bekend om zijn iconische Vespa scooters, maar biedt ook andere modellen zoals de Piaggio Liberty.
 • SYM: Dit Taiwanese merk biedt een breed scala aan modellen en staat bekend om zijn betrouwbaarheid en goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Kymco: Een ander populair Taiwanees merk, Kymco biedt zowel benzine als elektrische scooters en staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen.
 • Aprilia: Dit Italiaanse merk is vooral bekend om zijn sportieve scooters en biedt modellen met uitstekende prestaties en een sportief uiterlijk.

Waar ga je de scooter voor gebruiken?

Voordat je een elektrische scooter koopt, is het belangrijk om na te denken over het beoogde gebru. Wil je de scooter vooral gebruiken voor woon-werkverkeer, recreatief rijden of voor langere afstanden toeren? Afhankelijk van het beoogde gebruik, zijn er verschillende modellen die beter geschikt zijn. Houd bij het kiezen van een scooter ook rekening met de volgende factoren:

 • Maximumsnelheid: Brommers zijn beperkt tot 45km/u, terwijl snorfietsen een maximumsnelheid hebben van 25 km/u. Afhankelijk van je behoeften en voorkeuren, kan het ene type geschikter zijn dan het andere.
 • Opbergruimte: Als je regelmatig boodschappen doet of andere spullen moet vervoeren, is het handig om een scooter met voldoende opbergruimte te kiezen. Veel scooters hebben een opbergvak onder het zadel of een afneembare topkoffer.
 • Zitcomfort: Als je lange afstanden aflegt of vaak met een passagier rijdt, is het belangrijk om een scooter te kiezen met een comfortabel zadel en voldoende beenruimte.

Het model en de kleur: wat past bij jou?

Het uiterlijk van een scooter is natuurlijk ook een belangrijke factor bij het maken van een keuze. Er zijn talloze modellen, kleuren en stijlen om uit te kiezen. Enkele populaire modellen zijn de klassieke Vespa, de sportieve Aprilia SR en de moderne Piaggio Liberty. Denk goed na over welke stijl bij jou past en welke kleur je voorkeur heeft.

Welke scooter is het beste?

De juiste adres beste scooter online kopen is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, budget en behoeften. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste scooter te vinden:

 • Lees online recensies en bezoek scooterfora om ervaringen van andere gebruikers te lezen.
 • Bezoek onze showroom om verschillende modellen in het echt te bekijken en om advies te vragen aan onze ervaren medewerkers.
 • Maak een proefritje om erachter te komen welke scooter het beste aanvoelt en het meest comfortabel is.

Wat moet je weten voor je een scooter koopt?

Voordat je een scooter koopt, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende aspecten die bij de aankoop komen kijken. Hier zijn enkele zaken om op te letten:

 • Garantie: Controleer welke garantie er wordt geboden op de scooter en welke onderdelen onder de garantie vallen.
 • Verzekering: Het is verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor je scooter. Vergelijk verschillende verzekeraars en kies de verzekering die het beste bij jou past.
 • Onderhoud en reparaties: Informeer naar de onderhoudskosten en de beschikbaarheid van onderdelen. Een scooter van een A-merk heeft over het algemeen minder onderhoud nodig en is makkelijker te repareren dan een goedkopere, minder betrouwbare scooter.

Elektrische scooter steeds goedkoper

Elektrische scooters worden steeds goedkoper. Je kunt tegenwoordig al een leuke en goede escooter kopen voor zo’n 1500,- euro. De techniek is stukken beter dan die van vroeger, en daarmee ook de kwaliteit en betrouwbaarheid van de elektrische scooter. Rijden is 6 tot 8 keer goedkoper omdat de brandstofkosten (elektriciteit) lager liggen, net als de onderhoudskosten

Scooter leasen

Als je niet in één keer het volledige aankoopbedrag wilt betalen, kun je ervoor kiezen om een scooter te leasen. Bij het leasen van een scooter betaal je een vast bedrag per maand aan lease, waardoor je de kosten over een langere periode kunt spreiden. Informeer bij onze showroom naar de mogelijkheden en voorwaarden voor het leasen van een scooter.

Kan ik mijn huidige scooter inruilen bij het kopen van een nieuwe scooter?

Ja, je kunt je huidige scooter inruilen bij de aankoopbedrag van een nieuwe scooter. De inruilwaarde van je huidige scooter wordt dan in mindering gebracht op de prijs van de nieuwe scooter. Om de inruilwaarde te bepalen, zullen we rekening houden met factoren zoals de leeftijd, het merk, het model en de staat van de scooter. Neem je nieuwe huidige scooter mee naar onze showroom en vraag onze medewerkers om een taxatie.

Scooter kopen? Start én eindig je zoektocht hier

Als je op zoek bent naar een nieuwe scooter, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en verschillende opties te overwegen. Onze showroom biedt een breed assortiment aan scooters van A-merken, zowel elektrische als benzine scooters. Onze ervaren medewerkers staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het kiezen van d duurste scooter enr merken de perfecte scooter die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Daarnaast bieden wij een uitgebreid aanbod aan accessoires, zoals helmen, sloten en opbergsystemen, om je nieuwe scooterervaring compleet te maken. Kom gerust langs in onze showroom om ons assortiment te bekijken en een proefritje te maken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt bij het kopen van een mooie nieuwe scooter.

Met deze uitgebreide gids over het kopen van een scooter, heb je nu alle informatie om een weloverwogen nieuwe keuze te maken. Kom langs in onze showroom, maak een proefrit en laat je adviseren door onze deskundige medewerkers. We wensen je veel succes en plezier bij het kiezen en rijden van je nieuwe scooter!