Scooter merken

Er zijn tegenwoordig zoveel scooter merken dat het niet meer overzichtelijk is uit welk land een bepaalt merk komt en wat ze vooral produceren. In dit artikel wordt hier dieper op ingegaan en wordt het duidelijk naar welke merken jij je moet focussen.

Het is uiteraard goed dat er zoveel merken zijn. Dit betekent namelijk dat er veel is om uit te kiezen. Maar hierdoor wordt het niet erg transparant. Zo komen er continu nieuwe Chinese merken op de markt. Bovendien zijn er de zogenaamde ‘OEM’ scooters. Dit is niets anders dan dat de leverancier een eigen logo op de scooter plakt. Over dit soort merken is online nauwelijks informatie beschikbaar.

 

Chinese scooter merkengoedkoop-scooter-merk-kopen

Italiaanse scooter merken

goedkope-scooter-merken

Japanse scooter merken

Overige scooter merken

  • Derbi (Spaans)
  • Hyosung (Koreaans)
  • Peugeot (Frans)
  • Sym (Taiwan en dochter van Peugeot)
  • Nipponia (Grieks)
  • Ecruiser (Nederlands)

Goedkope scooter merken

scooter-merken

Wat goedkoop is, is natuurlijk voor iedereen anders. Maar als je de goedkoopste scooter wil dan wordt het een Chinees merk. Dan moet je ongeveer 700 euro verwachten. Vroeger was het zo dat Chinese scooters bij wijze van spreken uit elkaar vielen terwijl je er op reed. Maar de kwaliteit van Chinese scooters wordt steeds beter en het is nu een serieuze optie om te overwegen.

Scootermerken met een lage instapprijs zijn: AGM, Baotian, Berini, BTC, Grande Retro, Iva, Killerbee, Riva, Senzo, Sym en Turbho.

Sym

Al in 1954 is het bedrijf begonnen. Ze produceren tot op de dag van vandaag meer dan alleen Sym scooters. Zo produceren ze ook onderdelen voor Hyundai. Er zijn meerdere soorten Sym modellen op de markt.

 

Retro scooter

Een bepaald type scooter is natuurlijk de welbekende retro scooter. Of de populariteit te danken is aan Willem Holleeder is niet bekend, maar feit is wel dat de retro scooter niet meer uit het straatbeeld te krijgen is. Retro betekent alleen dat de oude stijl weer gebruikt wordt. Op technisch gebied gaan ze uiteraard mee met de nieuwste trends. Vooral het stuur is bij de retro scooter een opvallend verschijnsel Je kunt ze zelf custimizen hoe je wilt. Of je bijvoorbeeld een windscherm erop wilt hebben is aan jou.

Deze merken bouwen o.a. retro scooters: AGM, Baotian, Berini, BTC, Grande Retro, IVA, Killerbee, Razzo, Riva, Senzo, SYM en Turbho.

 

Vespa

Het italiaanse bedrijf Piaggio produceert Vespa scooters. In 1946 ontstond de nu oh zo populaire Vespa scooter. Aangezien Piaggio eerder (oorlog)vliegtuigen bouwde waren bepaalde onderdelen van vliegtuigen in de Vespa scooter verwerkt.

Elektrische scooter

Van de 2-takt, naar de 4-takt en tegenwoordig kun je hier de elektrische scooter aan vast plakken. Deze scooter rijdt zeer zuinig aangezien je nooit hoeft te tanken. Je laad hem gewoon op via het stopcontact. Het grote voordeel hier aan is dat er geen motorblok is wat onderhoud nodig heeft. Bovendien stoot het geen uitlaatgassen uit en is het beter voor het milieu.

Een nadeel van een elektrische scooter is dat je er geen lange afstanden mee kunt afleggen. Even bijtanken zit er niet in. Want even aan de stroom is helaas niet weggelegd voor de elektrische scooter. Het volledig opladen kan zo een aantal uur in beslag nemen.

Bekende fabrikanten die elektrische scooters fabriceren zijn: Kymco, Peugeot, Sym, Tomos, BTC, IVA, FD motors, Askoll, Gomax, GST, Lifan, Nipponia, Vespa, NIU, en Torrot.

Motorscooter

Het is eigenlijk geen scooter, maar toch ook weer wel een scooter. Het gaat hier om de motorscooter. De motorscooter is een kruising tussen een motor en een scooter. Als je in grote stedelijke gebieden woont waar het met een auto zeer moeilijk is om te parkeren dan is een motorscooter een uitstekend voertuig om snel en effectief door de stad te manoeuvreren. Je kunt op een motorscooter gemakkelijk files omzeilen en je doel bereiken. Op het gebied van wetgeving moet je het zien als een motor aangezien je er een motorrijbewijs voor nodig hebt als je je rijbewijs B na 19 januari 2013 gehaald hebt. Heb je voor deze datum een rijbewijs B? Dan mag je wel een motorscooter besturen. Er zijn verschillende uitvoeringen motorscooters zo heb je ze in verschillende cc klassen.

Bekende fabrikanten die  motorscooters fabriceren zijn: Vespa, Piaggio, Aprilia, Yamaha en Suzuki

Vespa

De meeste motorscooters zien er groot en gebulkt uit. Een uitzondering op deze regel is Vespa. Vespa motorscooters zijn wellicht iets groter dan de normale variant, maar je ziet het Vespa model er zeker in terug. Bij de Vespa motorscooters krijg je nu echter veel meer vermogen.