Scooter leasen

Het leasen van een scooter betekent dat je een scooter in termijnen betaald. Dit kan een oplossing zijn wanneer je op dit moment niet genoeg geld over hebt voor de aanschaf van een scooter, maar wel graag scooter wilt rijden.

Scooter leasen onlinescooter-leasen

Het leasen van een scooter betekent dat je per maand een bepaald bedrag betaalt met een gedeelte rentekosten. Ook al koop je dus niet in één keer je scooter, je bent wel direct volledig eigenaar. De looptijden verschillen. Zo kun je kiezen uit 24, 36, 48, 60 of 72 maanden. Na de looptijd ben je uiteraard nog steeds eigenaar.

Hoe langer de looptijd van de scooter leasen is hoe lager het bedrag per maand, maar hoe hoger het totaal betaalde bedrag.

Sommige winkels of online shops bieden ook de mogelijkheid om binnen één jaar het bedrag te betalen. Hierbij betaal je niet iedere maand een bepaald bedrag, maar maak je zoveel geld over als dat je op dat moment kunt betalen als de scooter of escooter maar binnen een jaar is betaald. Dit wordt geen leasen genoemd maar wordt onder uitgesteld betalen gezet. Het nadeel van deze optie is wel dat het administratiekosten kan kosten die nogal hoog oplopen.

Deze scooters kun je leasen voor minder dan 20,00 euro p/m!

Scooter leasen of scooter kopen?scooter-kopen-op-afbetaling

Een scooter betalen in termijnen zal aantrekkelijk lijken, maar als je nu genoeg geld hebt om een scooter te kopen dan is het verstandig om de scooter in één keer te betalen. Je bent dan in één keer klaar met het betalen van je scooter of escooter en hoeft niet iedere maand weer geld over te maken. Het grootste voordeel is dat het goedkoper is om een scooter in één keer te betalen. Het betalen in termijnen betekent namelijk niet dat je op hetzelfde bedrag uitkomt. Leasen is altijd duurder. Dit geld niet voor uitgesteld betalen, alleen worden hierbij veelal administratiekosten berekend waardoor dit geen aantrekkelijke keuze is.

Prijzen van scooter in termijn betalen

Stel een scooter kost 1000 euro en je wilt alleen de scooter op afbetaling kopen en geen slot, helm of andere accessoires erbij bestellen. Je bedrag voor 36 maanden wordt dan ongeveer 34 euro wat dus resulteert in een totaalbedrag van 1224 euro. Voor het leasen betaal je dus 224 euro meer dan als je de scooter in één keer zou kopen. Voor 72 maanden is het zelfs 20 euro per maand en dus 1440 euro als eindbedrag.

Voordelen van scooter af betalenscooter-betalen-in-termijen

Wanneer je niet genoeg geld hebt om een nieuwe scooter aan te schaffen en dus alleen genoeg hebt om een 2e hands scooter aan te schaffen heb je ook nog de keuze om een scooter te leasen. Een goedkoop lijkende 2e hands scooter kan namelijk erg duur worden als er veel zaken stuk blijken te zijn of plotseling stuk gaan. De reparatiekosten kunnen dan uiteindelijk erg duur worden. Bovendien helpt het niet op het gebied van vertrouwen als je scooter telkens problemen heeft. Het zal je maar overkomen wanneer je scooter niet start en je mist een belangrijke afspraak.

Leasen is dan de ideale keuzen als je gebruik wilt maken van een nieuwe benzinescooter of elektrische scooter.