Scooter kopen in Amsterdam

Het verkeer in grote steden kan druk en gevaarlijk zijn. Veel gemeenten proberen autogebruik te ontmoedigen, en sluiten het centrum af. Betekent dit dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, de fiets of benenwagen? Wat dacht je van een scooter kopen in Amsterdam? Je hoeft er niet eens voor naar de lokale dealer te gaan, je zoekt gewoon online jouw nieuwe scooter uit.

scooter kopen amsterdam

Ga jij voor retro of futuristisch?

De Vespa scooter van Piaggio uit 1946 was niet de eerste gemotoriseerde tweewieler, het is wel een model dat snel een klassieker is geworden. Tot op de dag van vandaag zie je veel retro scooters rijden, met merken als Vespelini of modellen als de Grande Retro. Het grote voorbeeld uit Italië timmert ook nog steeds flink aan de weg, zo is de nieuwste Vespa Elettrica een innovatief model dat er ook nog eens heel modern uitziet. De keuze in modellen én prijzen is enorm. Je kunt een goedkope scooter kopen die ze in Azië met enorme aantallen van de lopende band laten rollen, of een luxe Vespa met de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en verkeersveiligheid. Dan zijn er nog de merken die de perfecte balans weten te vinden tussen kwaliteit en prijs zoals SYM, ook de goedkopere modellen van Piaggio zijn zeker het overwegen waard. Wil je echt een bijzondere scooter kopen? Ook dan kun je terecht in de webshop.

Amsterdam en milieuzone

In Amsterdam heb je te maken met de milieuzone. In deze zone mag je niet meer met je oude brommer of scooter komen. Maar met een nieuwe EURO5 scooter heb je daar geen last meer van. EURO5 scooters zijn niet alleen minder belastend voor het milieu want ze hebben nog veel meer voordelen. Ze starten sneller, rijden goedkoper, en de motoren zijn tevens wat pittiger geworden. Dit heeft er mede mee te maken dan bijna alle nieuwe EURO5 scooters zijn voorzien van een injectiemotor. Bij injectie wordt de brandstof ingespoten in plaats van aangezogen en dat heeft meerdere voordelen.

 

Scooter leasen of kopen in Amsterdam

Hoewel je online veel geld kunt besparen, hangt er een prijskaartje aan kwaliteit. Je kunt als je wilt direct aan de kassa betalen voor jouw nieuwe bromfiets, snorscooter of scootmobiel, je kunt natuurlijk ook via iDeal betalen. Er zijn nog meer opties. Net zoals met Netflix, Spotify of jouw telefoon abonnement kun je per maand betalen. Leasen heet dat. Het voordeel van een financial lease is dat jouw aankoop ook echt jouw bezit wordt, je kunt precies kiezen wat je wilt en de restwaarde is ook voor jou. Bij langlopende leningen komt er wel rente bij, maar dat pakt doorgaans gunstiger uit dan even een ‘tussen’ scooter kopen die je na enkele jaren dumpt. Haal je het nét niet om die extra opties erbij te nemen? Dan is er de IN3 optie, je betaalt dan in drie termijnen zonder rente. Zo kun je snel een scooter kopen in Amsterdam en nog even doorsparen terwijl je al rijdt in het stadscentrum.

 

Je hoeft er de deur niet voor uit

Maakt het uit waar de winkel zich bevindt? Als je online uitzoekt en bestelt niet natuurlijk. Het is wel goed om te weten dat er een echte winkel achter de webshop zit, je kunt ook langskomen als je dit wilt. Keuzemogelijkheden zijn belangrijk, wat betreft de communicatie maar ook zeker de keuze. Kijk rond, kies jouw favoriete model en selecteer de opties die bij jou passen. Angel Eye verlichting of Audi LED lampen? Zeg het maar! Is 25 km/u genoeg voor je of wil je het maximum uit jouw scooter halen? Het is jouw feestje. Waar wacht je nog op? Stel nu jouw droomscooter samen!