Vespa Sprint

Vespa-sprint-scooter

Retro scooters zijn weer helemaal hip. De meeste retro scooters zijn fantasieloze kopieën van de originele scooters zoals we die kennen uit Italië. Ze lijken wel op die klassieke scooter uit talloze films maar ergens ontbreekt er iets. Naast het design is de kwaliteit ook vaak minder. Daarom heeft Vespa na jaren weer besloten om zelf de traditie van Italiaanse stijl scooters nieuw leven in te blazen met de Vespa Sprint, een prachtige retro scooter met moderne technologie voor jarenlang rijplezier.

Ontstaan van VespaVespa-retro-scooter

Het merk Vespa werd voor het eerst geïntroduceerd in 1946 maar de geschiedenis gaat nog verder terug. Al in 1884 werd in het Italiaanse plaatsje Genea de fabriek van Piaggio opgericht. De eigenaar Rinaldo Piaggio maakte allerlei technologische hoogstandjes, van schepen tot aan vliegtuigen. Na de Tweede Wereldoorlog mocht Piaggio geen vliegtuigen meer bouwen en ging het merk over naar scooters. Waar de Duitse scooters groot, krachtig en lomp waren, ontwierp Piaggio een veel eleganter model die van de achterzijde veel leek op een wesp. Daar kwam de naam “Vespa” vandaan, het Italiaanse woord voor “Wesp” dus. Het open deel in het midden heeft ook die typische “wespentaille” waarmee de Italiaanse scooters afweken van de Duitse modellen waar je overheen moest stappen. De Vespa lijn scooters is sindsdien niet meer uit het aanbod van Piaggio verdwenen, maar heeft wel een evolutie doorgemaakt. In 1946, het jaar dat de Vespa werd gelanceerd, kwam ook de driewieler genaamd “Ape” uit. Dat betekent “Bij”, een naam die voorkwam uit het geluid van de motor.

Vespa Sprintvespa-sprint-scooter-jaren-70

De Sprint was een zeer populair model scooter die werd geproduceerd van 1965 tot 1976. Eerst was er de Sprint, die later werd opgevolgd door de Vespa Sprint Veloce. Dit waren scooters met een zeer smal en elegant frame, uitgerust met een 150cc, 2-takt motor. Het oorspronkelijke model had geen knipperlichten. Door de wetgeving in de Verenigde Staten werd dit onderdeel van de standaarduitrusting in 1973. In 1972 werd de Bajaj Chetak geïntroduceerd, een schaamteloze kopie uit India. Uiteindelijk heeft deze versie uit India de laatste decennia de aandacht op het oorspronkelijke model in stand gehouden, en nu heeft Vespa een compleet vernieuwde versie op de markt gebracht.

Vespa Sprint Kopen

Voor het eerst sinds lange tijd kun je weer een splinternieuwe Vespa Sprint kopen met alle moderne technologie, slim verpakt in een tijdloos design. De Vespa Sprint met 4-takt motor is uiterst betrouwbaar en ligt goed op de weg. Veel technieken die je nu tegenkomt op de Sprint zijn afkomstig van de Vespa 946, één van de meest geavanceerde scooters op de markt.

Zo is de Sprint uitgerust met een mono-arm voorvork, dat houdt in dat het wiel aan één zijde is bevestigd. Dat is dezelfde wijze waarop autowielen geplaatst worden. Naast een verbetering in de stabiliteit biedt dit ook voordeel bij het verwisselen van een wiel. Daarnaast wordt de remleiding in de voorvork gemaakt van gevlochten metaal. Door deze techniek, die voorkomt uit de race wereld, ontstaat er een hogere druk op de remleiding wat een positief effect heeft op de remkracht van de scooter. De kilometerteller wordt niet langer aangestuurd door een stalen draad maar is volledig elektronisch. Daarmee is de teller niet alleen nauwkeuriger, de elektronische kilometerteller blijft ook nauwkeurig werken, jaar in, jaar uit.

Ontwerp jouw eigen Vespa SprintVespa-sprint-50

Je kunt kiezen voor allerlei verschillende uitvoeringen en optionele accessoires. Daarmee kun je de scooter helemaal afstemmen op jouw persoonlijke voorkeur. Kijk naar de kleurstellingen, het zadel, de wielen etc. Of je nu kiest voor een snorfiets (25 km/u) of een bromfiets (45 km/u), overweeg zeker om er ook een passende helm bij aan te schaffen. Een mooie jethelm bijvoorbeeld, voor dat klassieke Italiaanse accent. Er zijn volop onderdelen verkrijgbaar voor de Vespa Sprint waarmee je zelf de scooter kunt onderhouden. Je kunt uiteraard ook terecht bij onze garage waar onze specialisten jouw scooter in topconditie houden.

Vespa Sprint Leasen

Een Vespa Sprint scooter kopen is een investering waar je jarenlang van zult genieten. Je kunt ook een Vespa Sprint Leasen. Dat heeft als voordeel dat je niet meteen het volledige bedrag hoeft te betalen. Vraag naar de lease voorwaarden, dan hoef je niet langer te wachten met de aanschaf van de Vespa Sprint.

Het Italiaanse merk Vespa is de klassieker in elegant scooter design. We hebben allemaal de Sprint gezien in films, en misschien ook wel in het echt, pruttelend als een espresso machine op wieltjes door de straten van Venetië. Nu kun je zelf rijden op een nieuwe Vespa Sprint met dat klassieke ontwerp, ditmaal uitgerust met de nieuwste technologie waarmee je zuinig en veilig zult rijden in Nederland, en steeds opnieuw een zonnige rit zult maken, ook als het regent.