Vespa Sprint Notte full option

Wil je een Vespa Sprint Notte full option kopen? Dit moet je weten!

vespa-sprint-notte-full-option Als je naar oude motoren uit het leger kijkt zie je best veel overeenkomsten met scooters uit deze tijd. Het valt wel op dat destijds de lak mat was in plaats van glanzend. Ook waren de kleuren donkerder. Hoewel glanzende lak en felle kleurtjes er best mooi uitzien, is er toch ook wel iets te zeggen voor subtiel en mat. Als jij er ook zo over denkt dan kun je momenteel de Vespa sprint notte full option kopen. Deze scooter combineert die klassieke stijl met een modern design.

Donkere schoonheid uit Italië

Donker heeft iets mysterieus en verleidelijk. “Notte” staat voor “nacht”, met de Vespa sprint notte full option kopen kies je voor heel wat nachtelijke avontuurtjes met deze Italiaanse schoonheid. Ook overdag val je op met een Vespa die niet rood, blauw, groen of geel is gekleurd maar juist in mat zwart. Tot aan de velgen toe, aan ieder detail is gedacht. Zelfs de lampen als je dat wilt, we hebben het niet voor niets over “full option”.

Minder chroom maakt deze scooter echt bijzonder

vespa-sprint-notte-full-option-kopen

Auto’s en scooters hebben doorgaans behoorlijk wat details van chroom. Dat komt voor een deel uit praktische overwegingen, vroeger hadden deze strips en details een functie. Tegenwoordig is het vooral een keuze voor de afwerking, je kunt deze onderdelen natuurlijk ook van een kleurtje voorzien. Wanneer de body van de scooter van top tot teen in mat zwart is uitgevoerd, spreekt het eigenlijk voor zich dat ook het glanzende chroom wordt vervangen door mat zwart.

Zet ‘m op slot!

Je weet dat een Vespa sprint notte full option niet goedkoop is, je wilt er natuurlijk zuinig op zijn. Diefstalbeveiliging is bij deze bijzondere verschijning geen overbodige luxe, daarom zorg je voor een betrouwbaar kettingslot. Let dan op het ART keurmerk. Voor scooters is ART 3 voldoende, ART4 mag ook maar dan kan het slot wel een stukje zwaarder worden. Daarnaast kun je een alarm laten installeren. De officiële Piaggio optie is best prijzig, maar nog steeds een stuk goedkoper dan diefstal. Je kunt ook een schijfremslot of een kabelslot voor aan het stuur kiezen. Let erop dat niet alle opties een ART rating bezitten, daar zullen ze bij een diefstalverzekering wel naar vragen.

Liever een Vespa sprint notte full option leasen

Laten we eerlijk zijn, een Vespa sprint notte full option goedkoop aanschaffen zal je niet lukken. Goedkoper misschien door online te shoppen, maar het blijft natuurlijk een premium scooter. Als je boven je budget gaat zijn er wel een paar opties:

  • Een goedkoper merk kopen. Dan moet je het doorgaans stellen met een minder exclusief design, minder rijcomfort en hogere reparatiekosten op termijn.
  • Doorsparen, maar dat is met tijdelijke modellen altijd een gok. Voor je het weet zijn ze uitverkocht.
  • Geld lenen bij vrienden of familie, maar dat is vooral een goede manier om ruzie te krijgen met jouw naasten…
  • Kopen op afbetaling, dan spreid je de kosten over een langere periode die tot meerdere jaren kan lopen. Je moet wel een rente betalen.

Bij een financial lease betaal je in termijnen, je wordt ook echt eigenaar van het voertuig. Let altijd op de voorwaarden en zorg dat je ook netjes kunt betalen. Je kunt dan snel rijden op jouw nieuwe scooter.

Ontdek de verleiding van de nacht

Toen we voor het eerst een Vespa in mat zwart zagen was dat een bijzondere ervaring. Een Italiaanse scooter die niet opvalt door felle kleuren en veel chroom? Het blijkt een schot in de roos te zijn, iedereen die deze bijzondere uitvoering ziet is direct onder de indruk. Dat er onder dat verleidelijke uiterlijk een hoogwaardige tweewieler schuilgaat zou je dan bijna vergeten. Maar dat zul je bij de eerste rit ervaren, en de tweede, derde etc.