Vespa Primavera

Elke warmbloedige scooter fanaat kent natuurlijk Vespa. Dit uitstekende scooter merk heeft die aantrekkelijke Italiaanse flair die de zon laat stralen, zelf in het regenachtige Hollandse kilmaat. Het merk Vespa heeft een lange en rijke historie die aan de huidige lijn retro scooters nog steeds goed is af te zien. En net als vroeger levert Vespa nog steeds kwalitatief hoogwaardige scooters die jouw ritten nog aangenamer zullen maken.

Vespa of Piaggio?vespa-vs-piaggio

Voor de leek is het wellicht verwarrend; Vespa en Piaggio zijn beide Italiaanse merken, en brengen ieder hun eigen modellen uit. Concurrenten dus? Niet helemaal. Piaggio bestaat al sinds het einde van de negentiende eeuw en begon in de scheepsbouw. Later kwamen daar nog veel andere producten bij waaronder vliegtuigen. Na de Tweede Wereldoorlog mocht Italië geen vliegtuigen meer bouwen, dus moest Piaggio een andere weg inslaan. Ze kwamen met twee nieuwe vervoersmiddelen. Als eerste de “Ape”, een autootje met drie wielen, in Azië ook wel TukTuk genoemd. “Ape” betekent “Bij”, en kreeg deze naam dankzij het karakteristieke geluid van de motor. Daarnaast was er de “Vespa” ofwel “Wesp”. Deze brommer werd genoemd naar de slanke taille van het design. De Duitse brommers van die tijd waren veel lomper van ontwerp, de Italiaanse lichte scooters konden vrij door het verkeer van Italië “fladderen”.

Vespa is dus een productlijn van Piaggio, met een eigen serie modellen waarvan de Primavera tot de meest bekende modellen hoort. De Vespa Primavera heeft nu nog steeds dat uiterlijk van een wesp, een slank design met prachtige lijnen en een lichte constructie.

Hoewel Vespa een echt Italiaans merk is zijn ze in de loop der jaren in veel landen gebouwd. Vespa is een kwaliteitsmerk en dat kun je zien. De Vespa Primavera is tot in het kleinste detail afgewerkt, wat er niet alleen mooi uitziet, het is ook een zeer degelijke en betrouwbare scooter. Er rijden heel wat retro scooters op de weg, de Vespa Primavera is niet alleen de mooiste, maar ook nog steeds de beste!

Snorren of Brommen op de Primavera 50vespa-primavera-snorfiets-en-bromfiets

De Vespa Primavera wordt geleverd als snorfiets of bromfiets. Beide zijn uitgerust met een 4-takt motor, de snorfiets heeft twee kleppen en de bromfiets heeft vier kleppen. Een snorfiets rijdt maximaal 25 km/u en de bromfiets mag tot 45 km/u. Dat je mag rijden zonder helm op een snorfiets is een voordeel, anderzijds is een helm dragen wel veilig. In elk geval raden we aan een helm te kopen. Als het wat kouder is, of wanneer je van de gebaande paden rijdt is het altijd handig een helm mee te nemen. Dan kies je uiteraard voor een jethelm, het open type helm dat perfect past bij elke Italiaanse scooter.

Een Vespa Primavera kopen voor de kwaliteit

Je kunt een scooter zien als een investering waar je jarenlang plezier aan zult beleven. Met de Pimavera is dat zeker het geval. De binnenkappen zijn bijvoorbeeld afgewerkt met rubberen strips voor verhoogd comfort tijdens het rijden. De remleidingen zijn gemaakt uit gevlochten metaal, een techniek die voortkomt uit motorracen. De verhoogde druk van gevlochten metaal zorgt voor een beter remgedrag. Om de wegligging te verbeteren wordt er gebruikt gemaakt van een mono arm voorvork. Dat houdt in dat het wiel aan één zijde vastgemaakt wordt, net als bij auto’s. Ook bij reparatie en onderhoud aan het wiel biedt dat voordelen.

Vespa-primavera-kopen

Een Vespa Primavera kopen is investeren in duurzaamheid. De body is bijvoorbeeld vervaardigd uit één stuk staal. Dat is zeer degelijk en je hebt geen problemen met speling of rammelende kappen. Op het gebied van techniek is de Vespa Primavera uitgerust met de meest moderne technieken om het rijplezier nog verder te verhogen. De aandrijving van de kilometerteller heeft een elektronische overbrenging wat veel nauwkeuriger is dan een ouderwetse staalkabel. Het gevoel voor detail zoals alleen de Italianen het kunnen bedenken is te zien aan het dashboardkastje. Druk de sleutel in en het kastje opent. Simpel, efficiënt en elegant, dat is Vespa.

Primavera leasenvespa-primavera-leasen

Je kunt een Vespa Primavera kopen in verschillende uitvoering waaronder een snorfiets, bromfiets en het model van 2014 of 2015, elk met hun eigen kenmerken. Je kunt ook een Vespa Primavera leasen, daarmee betaal je maandelijks een lager bedrag. Uiteindelijk is de Primavera een premium model die je koopt op de toekomst. Als je even niet meer budget ter beschikking hebt dan een Chinese scooter, maar toch graag kiest voor de degelijkheid van Vespa is een Vespa Primavera leasen de ideale oplossing om langdurig te genieten van deze Italiaanse “Wesp”. De enige echte retro scooter!