Piaggio scooter

 piaggio-scooter-logo

Het merk Piaggio

Het merk Piaggio heeft in de jaren een behoorlijke geschiedenis opgebouwd. Deze geschiedenis is zeer bekend en heeft zich in de jaren flink weten verspreiden over de hele wereld en met name in Europa. Het merk heeft een zeer grote naam gezien de jarenlange productie van een zeer groot aantal scooters.

Het merk geniet veel waardering en wordt vandaag de dag in vrijwel iedere grotere scooterzaak verkocht. De geschiedenis van het merk gaat terug tot het einde van de 18e eeuw, waar het merk eigenlijk met name werkte aan de inrichtingen van luxe schepen.

Een aantal jaren begon het bedrijf Piaggio met het produceren van andere producten zoals zagen, motorboten tot vliegtuigen aan toe! Gedurende de tweede wereldoorlog produceerde het bedrijf gevechtsvliegtuigen en werd hiermee een belangrijk doelwit, waardoor vele fabrieken meermaals werden gebombardeerd.

De eerste scooter

De eerste scooter werd gebouwd in 1946 en kreeg de naam Vespa. Deze scooters werden via dealers van het merk Lancia verkocht en er zijn maar liefst 15 miljoen exemplaren verkocht wereldwijd. Vanaf dit moment is het bedrijf zich gaan bezighouden met onder andere scooters, maar ook auto’s. Het fabriceren van auto’s werd vooral opgemerkt en gevoeld door het merk Fiat, dat het auto gedeelte dan ook uiteindelijk heef tovergenomen.

Vanaf 1970 is het merk zich volledig gaan richten op het produceren van scooters en heeft het zich in de jaren ontwikkeld tot een van de meest favoriete scootermerken van de wereld! Overal worden de scooters evenals de onderdelen verkocht en het bekende scootermerk is haast niet meer weg te denken.

Waarom kiezen mensen voor het merk Piaggio

Uiteraard heeft het merk Piaggio een zeer grote bekendheid en nog een grotere waardering weten op te bouwen in de jaren. Dit heeft het merk te danken aan de kwalitatieve scooters die het jaren (en nog steeds) produceerde.

Het merk staat vooral bekend om kwaliteit en veel mensen weten dat wannneer zij een Piaggio kopen, dat ze hier jarenlang rijplezier aan zullen gaan beleven. Natuurlijk is dit samen met het feit dat onderdelen makkelijk te vinden zijn een grote reden dat het merk zo populair is en veel wordt verkocht.