Peugeot scooters

Op deze pagina lees je alles over de Franse scooterfabrikant Peugeot

Historie van de Peugeot scooter

peugeot-scooter-logo

Peugeot is een fabrikant welke al sinds eind 1800 actief was met het ontwerpen van gemotoriseerde voertuigen. Er zijn meerdere ontwerpen op de tekentafel ontstaan voor de eerste gemotoriseerde 2-wieler, maar in 1914 werd dit werkelijkheid. De eerste gemotoriseerde 2-wieler had veel van een fiets weg en droeg de naam Peugeot 500 M.

Vanaf 1950 is de Franse fabrikant Peugeot zich verder gaan specialiseren in het bouwen van motoren en scooters. Al snel groeide Peugeot uit tot een van de grootste fabrikanten op dit gebied. Tegenwoordig is Peugeot nog heel actief met het bouwen van auto’s en scooters.

De Peugeot Rapdio (ST) werd eind ’80 jaren geïntroduceerd en heeft een langdurig succes gekend. De populariteit in scooters is sindsdien verder gegroeid en diverse fabrikanten zijn de strijd met Peugeot aangegaan. Iedereen wilde namelijk een graantje meepikken van het succes dat deze Franse scooterfabrikant had.

Peugeot scooter modellen

Peugeot heeft heel wat scooter modellen gemaakt de afgelopen jaren.
Populaire scooter modellen van dit moment zijn:

Peugeot maakt voor elke doelgroep scooters. Wie een hele sportieve scooter zoekt komt bij de Speedfight 3 uit. De Speedfight is al vele jaren een succes en straalt in een klap snelheid uit. De vormen, kleuren en bestickering zijn helemaal in het teken van snelheid.

Wie een neutrale scooter zoekt kom uit bij de Peugeot Kisbee of Peugeot Vivacity. Wil je een eigentijdse scooter met een eigenzinnig karakter dan is Peugeot Tweet wellicht wel iets voor je.

Ook maakt Peugeot retro scooters. De Peugeot Django is namelijk een absolute retro scooter welke overigens geen dertien in een dozijn  scooter is. Ook deze retro scooter heeft nog best wel een aantal sportieve lijnen en is in leuke kleuren te verkrijgen. De looks zijn gebaseerd op een scooter van vroeger maar wel helemaal geüpdate naar de eisen die tegenwoordig aan een scooter gesteld worden. Op zoek naar een retro scooter van een ander merk? Bekijk eens de Vespa.

Betrouwbaarheid en gemak

Wie een Peugeot scooter koopt, koopt een scooter voor jarenlang plezier. Een Peugeot scooter rijdt niet alleen heerlijk maar gaat ook heel lang mee. De kwaliteit is namelijk erg goed en de scooters zijn tevens ook nog heel erg betaalbaar. Met minimale onderhoud kun je jarenlang genieten.

Snorscooters, Bromscooters en Motorscooters

Peugeot biedt 25- en 45 km p/u scooters. Naast brom- en snorscooters maakt Peugeot ook motorscooters welke een stuk harder kunnen. De Django is bijvoorbeeld in een 125cc versie te verkrijgen. Ook is er bijvoorbeeld de Peugeot Metropolis, een 3-wiel scooter welke beschikt over 1 achterwiel en 2 voorwielen. In tegenstelling tot 2-wiel-scooters hoef je voor een scooter met 3-wielen geen motorrijbewijs te hebben maar een autorijbewijs. Alle 2-wiel-scooters die beschikken over 2-wielen en een cilinderinhoud hebben van meer dan 50cc vallen onder de categorie motor. Daarvoor is een motorrijbewijs benodigd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *