Hoe verzeker je je scooter op de juiste manier

Hoe verzeker je je scooter op de juiste manier?

Als je een scooter of een bromfiets hebt, dan ben je in Nederland verplicht om deze te laten verzekeren. Zonder verzekering mag je niet de weg op en dit zou je ook niet moeten willen. Je loopt namelijk grote risico’s wanneer je onverzekerd rond gaat rijden. Veroorzaak jij namelijk een ongeluk, dan ben jij verantwoordelijk voor de kosten. Deze kunnen heel snel oplopen en je zou niet de eerste zijn die diep in de financiële problemen terechtkomt vanwege het ontbreken van een verzekering. Genoeg reden dus om eens te kijken hoe je je scooter goed verzekert. Je zult zien dat het niet moeilijk is om een goede verzekering te kiezen en dat de uiteindelijke maandlasten heel erg mee zullen vallen.

De leeftijd van je scooter

Wanneer je op zoek gaat naar een goede scooterverzekering, is het belangrijk om te weten hoe oud je scooter is. Heb je een gloednieuwe scooter gekocht, dan kun je het beste een all-riskverzekering afsluiten. Met deze verzekering wordt namelijk alle schade gedekt die ontstaan is bij een aanrijding die jij veroorzaakt hebt, ook de schade die jijzelf hebt opgelopen. Heb je een scooter van tussen de twee en vier jaar oud, dan is het voordeliger om een WA+ beperkt casco verzekering te nemen. Met deze verzekering worden vele soorten schade gedekt, maar niet die jij hebt opgelopen bij een aanrijding. Reden hiervoor is dat de dagwaarde van je scooter waarschijnlijk lager is dan de reparatiekosten die je uiteindelijk zult moeten betalen. In dat geval is het beter om een andere scooter te kopen. Tot slot is er de WA-basisverzekering die aangeraden wordt aan mensen die een scooter van vier jaar of ouder hebben.

Kies ook voor aanvullende pakketten

Wanneer je graag snel je zaakjes wilt regelen, kun je altijd je bromfietsverzekering online afsluiten. Je zult zien dat je niet alleen kunt kiezen uit de drie voorgenoemde vormen van de basisverzekering, maar dat je ook nog extra verzekeringen kunt toevoegen. Bekijk deze daarom goed want deze kunnen je heel veel voordeel opleveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van pechhulp? Een scooter kan er ook mee ophouden en het is dan fijn dat je iemand kunt bellen die meteen hulp zal bieden. Let op, je scooter wordt niet gerepareerd, maar je kunt wel op vervangend vervoer rekenen zodat jij in ieder geval op de plaats van bestemming aankomt. Naast pechhulp, kun je ook nog kiezen voor rechtshulp verkeer, of een ongevallenverzekering. Beide opties zijn zeer de moeite waard, dus bekijk ze even goed.

Deel jij jouw scooter?

Het kan zijn dat je je scooter of bromfiets deelt met iemand anders uit je gezin. In dat geval is het belangrijk om bij het afsluiten van je polis door te geven wie deze persoon is. Veroorzaakt deze persoon namelijk een ongeluk, dan heeft dat geen gevolgen als deze geregistreerd is. Is dit niet het geval, dan moet je een eigen risico van duizend euro betalen. Regel je zaakjes dus goed, dan bespaart het je altijd geld.