Kymco scooter

Op deze pagina lees je alles over het scootermerk Kymco.

kymco-scooter-logo

Historie van Kymco

In Taiwan bevindt zich de Kymco fabriek. Kymco maakt Quads, Motorfietsen en Scooters. Kymco is in Taiwan de grootste fabrikant als het om scooters gaat. In 1963 produceerde Kymco onderdelen voor Honda. Honda kennen we van auto’s en motoren. In 1970 besloot Kymco zelf scooters te gaan fabriceren maar nog niet onder hun eigen naam. In 1992 hebben ze er voor gekozen om dit wel te gaan doen. Het scootermerk is dus sindsdien echt actief. In Taiwan werken er ruim 3.000 mensen voor deze scootergigant waar een half miljoen voertuigen per jaar inmiddels geproduceerd wordt. Het merk is een afkorting van Kwang Yang Motor Company. Een leuk weetje is dat de BMW G450X motor (450cc) bij Kymco wordt geproduceerd.

Kymco scooter modellen

Dit scootermerk is nu al zo’n 23 jaar actief bezig op de scootermarkt en heeft vele succesnummers op haar naam staan. Bekende modellen zijn Kymco DJ, Kymco Super 8, Kymco Agility, Kymco Filly 50, Kymco k-pipe 50, Kymco Grand Dink, Kymco New Dink, Kymco Like, Kymco People S, Kymco Sento, Kymco Vitality en Kymco VP50. Kymco heeft net als Vespa ook retro scooters.

25km & 45km

Kymco maakt zowel snorscooters (25KM p/u) als bromscooters (45KM p/u). Bij de snoruitvoering (25km) hoef je geen helm te dragen in tegenstelling tot de bromuitvoering welke 45km p/u kan.

Kymco opvoeren

snelheidsmeter-scooterKymco scooters kun je prima opvoeren. Opvoeren wil zeggen dat ze sneller kunnen dan dat de fabriek heeft opgegeven. Een snorscooter welke normaal 25km p/u kan rijden, kan na het opvoeren een stuk sneller. Ook de bromvariant die normaal maa 45km kan, kun je sneller maken.

Opvoeren kan op verschillende manieren. Zo kun je de ontsteking aanpassen (CDI) maar ook de cilinder en carburateur. Een andere uitlaat kan ook een flink verschil maken. De variateur kun je ook aanpassen door er een ander setje met gewichtjes onder te monteren. Dit beïnvloed het optrekken en de topsnelheid.

Let er wel op dat je eigen veiligheid in gevaar kan komen door een scooter op te voeren. De remmen van de scooter zijn vaak niet geschikt voor hoge snelheden. Daarnaast verwachten andere weggebruikers niet dat je zo snel bent. Oom agent kan je staande houden en je een bekeuring opleggen. In het ergste geval kan je scooter in beslag worden genomen indien deze te hard kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *