ecruiser big wheel step scooter brommer

Elektrische choppers en Big Wheel scooters

Elektrische choppers (eChoppers) en Big Wheel scooters zijn momenteel heel hot. Het is weer totaal iets anders dan de normale scooter en bovendien helemaal elektrisch, en dat brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kun je goedkoper rijden en heb je minder kosten aan het onderhoud.

Big Wheel scooter steps en Echoppers hebben grote wielen met dikke banden wat ook wel Big Wheel en Fat Tyre / Big Tyre genoemd wordt. Op deze pagina gaan we je een aantal echopper modellen en Big Wheel scooters laten zien die je kunt kopen.

 

Wat is eigenlijk een eChopper?

Een eChopper is een elektrische chopper brommer welke veel lijkt op een echte chopper motor. Chopper motoren kenmerken zich door de relaxte zitpositie waarbij je lekker zit en het stuur wat hoger is gepositioneerd ten opzichte van het zadel. Ook zijn dikke brede banden een kenmerk van choppers. De Echopper modellen die wij hier laten zien hebben echt Big Wheels en Big Tyres.

echopper brommer big wheel cafecruiser

Veel elektrische brommers zijn alleen als bromfiets verkrijgbaar, dus 45 km per uur. Maar de elektrische chopper brommers die wij hier op de site hebben staan zijn in de meeste gevallen ook als snorfiets / snorscooter uitvoering te koop. Die gaan dus 25 km per uur en daarvoor hoef je momenteel geen helm te dragen. Opvoeren behoort ook tot de mogelijkheden zodat je toch sneller dan 25 km p/u kunt rijden.

De meeste echoppers zijn van het merk Ecruiser, een Nederlands merk die zich hierop echt gefocust heeft.

 

Big Wheel scooter modellen

Big Wheel scooters zijn scooter met dikke grote wielen. Ze worden ook wel Big Tyre of Fat Tyre scooters genoemd. De meeste modellen hebben iets weg van de estep, de elektrische step maar dan met kenteken, en zijn ze van een groter formaat zodat je ook lekker kunt zitten en veilig je kilometers kunt maken.

big wheel scooter step ecruiser

Qua veiligheid hebben de Big Wheel steps wel een groot pluspunt vanwege hun Big Tyres. In combinatie met de dubbele remschijf is de remweg ongekend kort, en dat komt ten goede aan de veiligheid. Zo is de remweg gemiddeld slechts 1,2 meter bij een snelheid van 20 km p/u, en dat is minder dan de helft dan bij een normale scooter. Extra veel grip dus door de Fat Tyres.

Het kenmerk van een estep is dat je beschikt over een groot voetplateau met veel ruimte en een lage opstap. Hierdoor stap je heel gemakkelijk op en af, en zijn ze goed hanteerbaar.

 

Big Wheel modellen hebben sterkere motoren

De meeste Big Wheel brommers, scooters, en steps hebben een sterkere elektromotor dan modellen die geen Big Wheel of Big Tyres hebben. Logisch eigenlijk want door de grote dikke banden heb je meer wrijving met het wegdek waardoor de rolweerstand groter wordt. Er is dus meer vermogen nodig om je vooruit te krijgen. De modellen hebben daarom dan ook een elektromotor van 2000 Watt of meer. Het voordeel van de Big Wheel modellen is dan wel weer dat je er enorm veel grip voor terugkrijgt wat zich vertaalt in een zeer korte remweg. En bovendien ziet het er heel dik uit natuurlijk. Het oog wilt ook wat.

achterwiel motor power elektrische scooter step

Elektromotoren zijn tegenwoordig onderhoudsvrij en dat betekent dat de motor zelf geen onderhoud nodig heeft. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de brommers en scooters met een benzinemotor die wel regelmatig onderhoud nodig heeft. De elektromotor bestaat in principe uit 1 onderdeel en dat is de motor. Bij een benzinemotor heb je minstens 100 onderdelen en omdat veel daarvan continu in beweging zijn heb je ook te maken met meer slijtage en onderhoudskosten. Bovendien zijn ze een stuk storingsgevoeliger en dat probleem heb je ook niet met de elektromotor.

 

Echoppers en Big Wheel scooters rijden goedkoper

Het voordeel van elektrisch rijden wat het geval is met Echoppers en Big Wheel scooter (steps) is dat je goedkoper rijdt. Een accu opladen kost stukken minder dan je tank vullen met benzine. Benzineprijzen nemen de laatste tijd ook fors toe waardoor het verschil nog groter wordt. Een tank benzine kost je tegenwoordig snel 10,- euro en daarmee haal je met een zuinige en moderne scooter (met injectie) zo’n 200 kilometer op. Wij rekenen dan met een verbruik van 1 op 40 en een benzineprijs (Euro98-E5) van 2,00 euro per liter.

De elektrische brommer, scooter, step, of chopper moet je opladen en dat kost je ongeveer €0,50 voor 100 kilometer. 200 kilometer kost je dan €1,- en wanneer we dit naast de benzine scooter of brommer leggen dan is dat dus 10x goedkoper.

elektrische step en chopper modellen

Besparen op onderhoudskosten met een Big Wheel step of e-chopper

Besparen op onderhoudskosten is niet moeilijk met een Big Wheel – Fat Tyre Step of eChopper. Jaarlijks moet je bij een benzine model de olie vervangen en het filter, en nog wat meer onderdelen, afhankelijk natuurlijk van hoeveel kilometer je rijdt. De v-snaar, rolletjes, de bougie, en het luchtfilter zijn ook onderdelen die bij een goede onderhoudsbeurt vervangen worden. Al deze onderdelen worden niet gebruikt bij een echopper of Big Wheel step, dus daarop kun je eveneens besparen. De besparing loopt snel tussen de 100 en 200 euro per jaar. Wanneer je dit naast de brandstofbesparing legt dan kun je tot wel 500 euro per jaar goedkoper uit zijn!

 

Echoppers en Big Wheel scooters zitten vol met moderne opties

opties big wheel fat tyre scooter echopper

Wie is niet dol op gadgets die het leven makkelijker maken? Bijna alle echoppers en Big Wheel Big Tyre scooter steps zijn uitgerust met een heleboel moderne opties welke je vaak niet op andere modellen (nog) tegenkomt. Denk hierbij aan Keyless rijden wat wil zeggen dat je de brommer of scooter unlockt met je afstandsbediening en zonder sleutel kunt rijden. Of cruise control waarmee je de snelheid vastzet en lekker kunt cruiser zonder de gashendel te bewegen. Maar LED verlichting en een USB aansluiting behoren tegenwoordig ook tot de standaard opties natuurlijk.

 

Echopper kopen of Fat Tyre scooter kopen

Het aantal Echopper en Fat Tyre scooter modellen is aanzienlijk vandaag de dag en dat betekent dat je een ruime keuze hebt als het gaat om een Echopper kopen of een Fat Tyre scooter kopen. Zoek je een model dat op een motor lijkt zoals de chopper, of zoek je meer een iets compacter model zoals de step?

Qua prijsklasse moet je aan zo’n 2000 euro denken maar dan heb je ook wel een heel mooie stoere tweewieler onder je kont. Kopen op afbetaling is natuurlijk ook mogelijk, en daar gaan wij hieronder dieper op in.

 

Een Echopper / Big Wheel scooter leasen is ook een optie

Voor de mensen die geen geduld hebben om eerst te sparen, of simpelweg nog geld te kort komen in 1x een Echopper of Big Fat tyre scooter te kopen, is er ook een mogelijk om te leasen. Een Echopper of Big Wheel scooter leasen wil zeggen dat je hem koopt op afbetaling en zodoende per maand afbetaalt. Je betaalt in termijnen en dat geeft je extra financiële vrijheid. Je hoeft dus niet eerst maandelijks een bedrag opzij te zetten en maanden of jaren wachten totdat je eindelijk de elektrische tweewieler van je dromen kunt kopen. Met leasen kun je dus vandaag nog een Echopper Big Wheel step brommer kopen!