Driewieler (scooters)

Driewielerscooters kopen of via WMO / PGB

De WMO is opgericht om je te helpen langer zelfstandig te blijven wonen en functioneren. Daarbij bepaalt de gemeente wat er nodig is en wat je krijgt. PGB is een stuk flexibeler, maar je komt niet zomaar in aanmerking voor een geldbedrag. Zelf kopen of leasen kost je geld uit eigen zak, je hebt wel de meest keuzevrijheid. Ook kun je veel sneller keuzes maken. Er is dus niet zomaar een ‘beste’ methode, iedere optie heeft unieke voordelen en nadelen.

driewielerscooters

Wat is WMO?

WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning en heeft als doel burgers te helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen, en deel uit te maken van de maatschappij. Deze regeling gaat via de gemeente, die eisen zal stellen bij toekenning van bijvoorbeeld een elektrische scootmobiel.

Wat is PGB?

PGB staat voor Persoonsgebonden Budget. Dit is een subsidie van de overheid die burgers in staat stelt zorg in te kopen waaronder begeleiding of hulpmiddelen. Zo kun je onder specifieke omstandigheden voor dat geld driewielerscooters kopen.

 

Er zijn enkele nadelen aan deze regelingen. Ten eerste worden er vaak strenge voorwaarden gesteld aan de toekenning. Denk aan beperkte mobiliteit, inkomen of andere persoonlijke omstandigheden. Niet iedereen komt in aanmerking voor deze regelingen, ook niet iedereen wil graag hun persoonlijke informatie prijsgeven wat nodig is voor de toetsing. Bij de WMO kan de gemeente zelf met een oplossing komen, bij PGB is het geld na toekenning zelf te besteden wat je meer vrijheid geeft. De tijd tot aan de toekenning kan in een aantal gevallen te lang zijn, zeker na afwijzing moet je weer op nul beginnen. Zelf goedkoop driewielerscooters kopen is ook mogelijk, dan heb je meer vrijheid in keuze. Je moet dan wel zelf het uitzoekwerk verrichten. Gelukkig is dat via scooterkopenlonline.nl niet zo ingewikkeld.

 

Kun je zelf  elektrische driewielerscooters kopen?

Jazeker, als je dat wilt kun je gewoon zelf een scootmobiel of ander voertuig kopen. Omdat een elektrische driewielerscooter onder de gehandicaptenvoertuigen valt, hoef je er geen rijbewijs voor te halen zoals dit bij een scooter wel verplicht is. Wanneer je zelf het vervoermiddel koopt hoef je niet eerst een toetsing uit te laten voeren. Je kunt dan precies kiezen wat je wilt en wanneer je tot aankoop wilt overgaan. Via scootersite.nl vind je diverse merken en modellen, waarvan enkele scootmobielen helemaal naar wens aan te passen zijn. Dit geldt overigens ook wanneer je een bedrag toegekend krijgt via PGB, dan heb je ook de vrije keuze om dit bedrag te besteden. Je kunt kiezen voor driewielerscooters kopen die goedkoop zijn, let wel goed op welke opties voor jou van belang zijn. Denk aan een stoel die te draaien is voor een eenvoudige instap, handbediening of juist voetbediening en bijvoorbeeld een houder voor een wandelstok.

 

Hoe werkt driewielerscooters leasen?

Wanneer je zelf het volledige bedrag moet betalen kunnen de kosten flink oplopen. Wanneer je wel een regelmatig inkomen hebt, maar niet de middelen hebt om direct het complete bedrag te betalen, dan kun je ook driewielerscooters leasen. Dat is een andere term voor kopen op afbetaling. De scootmobiel wordt dus gewoon jouw eigendom, je hebt een vrije keuze en je betaalt het bedrag plus rente in maandelijkse termijnen. Dat kan voor een periode van 12 maanden tot aan 72 maanden. Een langere periode betekent minder betalen per maand, door de rente wordt het totaalbedrag wel hoger. Bereken het totale bedrag via de webshop, dan weet je precies waar je aan toe bent.

 

Kijk eerst eens in de webshop van scootersite.nl en bekijk of driewielerscooters kopen de oplossing biedt voor jouw probleem. Vervolgens kun je bepalen wat de beste manier is om een scootmobiel te financieren.