Brommobiel kopen

Elektrische brommobielen bieden het beste van twee werelden

 Er rijden heel wat soorten voertuigen over het Nederlandse wegdek. Met twee wielen, drie, vier of vijf, met afwijkende snelheden en ook op basis van andere verkeersregels. Er is zoveel keuze dat het lastig wordt om alle opties uit elkaar te houden. Is een elektrische brommobiel anders dan een scootmobiel? En waar mag je eigenlijk rijden met deze auto-die-geen-auto-is? We leggen je uit voor welke doelgroep brommobielen kopen of leasen interessant is, en waarom dit vervoermiddel een gulden middenweg biedt voor veel verkeersdeelnemers.

brommobiel-kopen-of-leasen

Zijn brommobielen en scootmobielen hetzelfde?

Nee, het zijn twee andere vervoermiddelen met een afwijkende toepassing. Een scootmobiel wordt voor de wet gezien als invalidenvoertuig, hoewel iedereen er op mag rijden. De snelheid is beperkt, je mag er buiten de bebouwde kom ook niet mee op de rijbaan rijden. Het zijn doorgaans open modellen die praktisch zijn voor kortere afstand en op stoepen of fietspaden. Een brommobiel valt niet onder de invalidenvoertuigen, ze rijden 25 km/u of 45 km/u waarvan de snelste optie doorgaans de voorkeur heeft. De bestuurder is verplicht om een rijbewijs AM te bezitten. Je mag er ook buiten de bebouwde kom mee rijden, maar niet op autowegen of snelwegen. Rijden op de stoep mag niet met een brommobiel.

Waarom een elektrische brommobiel kopen?

Er zijn modellen met een benzinemotor, meestal kiezen bestuurders voor een elektrisch aangedreven type. Die kun je thuis opladen, tanken is niet nodig. Daarnaast ruiken ze niet naar benzine en ze dragen bij aan een beter milieu. Dat ze nagenoeg geen geluid maken is ook heerlijk rustig. Een scootmobiel kan voor sommige mensen ideaal zijn, maar wanneer je grotere afstanden wilt afleggen en meer op zoek bent naar een ‘kleine auto’, dan ligt online een Brommobiel – 45 km auto / Microcar kopen of leasen meer voor de hand. Je hoeft geen helm te dragen zoals op een bromfiets het geval is, je hoeft geen autorijbewijs te halen en je kunt een passagier meenemen. Dat de prijs ook een stuk lager uitvalt dan een auto is natuurlijk ook mooi meegenomen.

brommobielen

Zijn deze voertuigen duur?

Je zult bij een luxe brommobiel kopen merken dat de prijs bijna gelijk ligt aan compacte auto’s. Ze rijden wel veel zuiniger, je hoeft ook geen wegenbelasting te betalen, dus op termijn zul je geld besparen. Daarnaast zijn er ook merken en modellen die aanzienlijk goedkoper zijn en toch alle luxe bieden die je normaal gesproken van een auto verwacht. Denk aan extra zitruimte voor een passagier of een geluidssysteem waar je een geheugenkaartje in kunt steken. Dit maakt het nog niet direct goedkope vervoermiddelen, een scootmobiel komt doorgaans goedkoper uit. Maar wanneer je best veel kilometers maakt en behoefte hebt aan comfort, dan is een brommobiel kopen waarschijnlijk de beste optie voor jou.

elektrische-brommobiel

Kopen of leasen

Wanneer je de kosten liever wilt spreiden kun je ook een brommobiel leasen. Dit gaat heel eenvoudig, en kost nauwelijks meer tijd dan een normale bestelling plaatsen. De verkoper wijst je door naar de leasemaatschappij die zal controleren of je in aanmerking komt voor een leasecontract. Als dit het geval is kun je kiezen voor de looptijd, hoe langer je de kosten spreidt des te minder je betaalt per maand. Let wel op de rente, het totaalbedrag zal hoger uitvallen.

Wat zijn de opties?

Via scootersite.nl kun je online brommobielen kopen of leasen die in Nederland geschikt zijn voor de openbare weg. Bekijk zelf de opties, en let op zaken als een benzine- of elektrische motor, een complete overkapping om het hele jaar droog te rijden, of de keuze tussen een 25 km/u of een 45 km/u model. Als je er niet helemaal uitkomt neem dan gerust even contact met ons op, we helpen we graag de beste keuze te maken.